joi, 19 noiembrie 2015

Conferința regională Nord-Est a Programului Regio



Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est organizează miercuri, 25 noiembrie, Conferința regională „REGIO – investițiile pentru dezvoltare locală continuă!”. Evenimentul va avea loc la Piatra Neamț, de la ora 10,00, în Sala Milenium a Hotelului Central Plaza

În fiecare an, conferința reunește reprezentanți ai Autorității de Management, ai Organismului Intermediar, beneficiari și consultanți care au fost implicați în aplicarea Programului Operațional Regional - Regio 2007 - 2013 și care folosesc această oportunitate pentru a împărtăși impresii, informații utile și lecții învățate pe parcursul derulării programului.
 Conferința din acest an lansează noile provocări ale următoarei perioade de programare. Pe lângă investiții în infrastructura socială și rutieră, în sănătate, educație și turism, Programul Operațional Regional (POR) 2014 - 2020 va finanța și alte categorii de proiecte: reabilitarea termică a clădirilor publice, lucrări de cadastru și centre de transfer tehnologic. „Dezvoltare și mobilitate urbană, eficiența energetică, dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, consolidarea pe piață a poziției întreprinderilor mici și mijlocii și, nu în ultimul rând, rolul promovării proiectelor europene, vor fi abordări tematice dezbătute în această conferință” – spun organizatorii.
La eveniment este așteptat Gabriel Friptu, director general pentru Programe europene în Ministerul DezvoltăriiRegionale și Administrației Publice, care împreună cu Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est, va aborda tema „Regiunea Nord-Est la startul pentru finanțările POR 2014 – 2020”. Directorul Organismului Intermediar POR al ADR Nord-Est, Nicolae Burghelea, va dezvolta tema „Regio 2007-2013 – rezultate în regiunea Nord-Est”, iar Ionuț Trincă, șef de serviciu în Ministerul Dezvoltării, va modera panelul de dezbateri cu tema „Dezvoltarea urbană - provocări actuale și perspective pentru viitor”, la care sunt așteptați, între alții, Pietro Elisei, vicepreședinte al Societății Internaționale a Profesionișilor în Amenajare Teritorială, și Elena Rastei, directorul Consiliului Român pentru Clădiri Verzi.
Conferința se va încheia cu decernarea premiilor „Campionii Regio Nord-Est”, concurs în care au fost nominalizați șase municipalități și administratori de proiecte POR din județul Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu