marți, 1 septembrie 2015

Ordonanța pentru recuperarea taxei auto a fost publicată în Monitorul Oficial


Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău

Termenul de 45 de zile pentru aprobarea procedurii de punere în aplicare a restituirii taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule sau a taei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule a început să curgă, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, a Ordonanței de Guvern privind recuperarea acestora.
Oficial, banii vor fi achitați în rate, în termen de cinci ani. Cei aflați în această situație – ne-a informat purtătorul de cuvânt al Administrației Finanțelor Publice a Județului Bacău, Adrian Anghel - trebuie să depună cereri direct la administrațiile financiare de care aparțin, fără a mai fi nevoie să deschidă acțiune în instanță. Restituirea taxei speciale pentru autoturisme se va face prin plata, în fiecare an, a 20% din valoarea acesteia, iar plata tranșelor anuale se face conform graficului stabilit de organul fiscal competent.
Pentru stimularea achiziționării de vehicule nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice care achiziționează autovehicule pur electrice sau autovehicule noi electrice hibride beneficiază de un ecotichet pentru fiecare autovehicul achiziționat. Ecotichetul are o valoare de 20.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul pur electric și o valoare de 5.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă care generează o cantitate de emisii de bioxid de carbon mai mică de 50g/km.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu