miercuri, 2 septembrie 2015

Dosar băcăuan de criminalitate economică pe piața de capital



Poliţiştii din Bacău au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnatura privată şi neglijenţă în serviciu, cu un prejudiciu de 7.905.000 lei.
Poliţiştii de investigarea criminalităţii economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, au finalizat cercetările faţă de cinci persoane, cercetate într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, spălare a banilor, delapidare, folosirea bunurilor societăţii în scop personal, fals în înscrisuri sub semnatura privată şi neglijenţă în serviciu.
Dosarul – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bacău - a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău cu propunere de trimitere în judecată.
De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii faţă de bunuri mobile şi imobile în valoare de 3.580.000 de lei.
Din cercetări a rezultat că în perioada 2007-2009 cei cinci, în calitate de angajaţi ai unei societăţi de serviciii de investiţii financiare, ar fi folosit creditul societăţii în interes personal.
De asemenea, cei în cauză ar fi înşelat mai multi deţinători de acţiuni prin tranzacţionarea acţiunilor acestora fără acordul lor, inducându-i în eroare prin întocmirea de portofolii fictive, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale şi ar fi folosit în interes personal bunurile societăţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu