joi, 30 iulie 2015

Simba Invest vrea să dea 550.000 de euro pe showroom-ul Opel din Iași



  • de două ori a concurat chiar cu șeful Legatului Iași al Ordinului European al Cavalerilor Vinului pentru acest activ

Showroom-ul din Miroslava
Compania Simba Invest, din Bacău, unul dintre cei mai importanți distribuitori de produse alimentare, își menține intenția de a achiziţiona fostul showroom Opel din Iași al firmei în lichidare Gold&Platin, cu 550.000 de euro. Creditorii Gol&Platin au fost convocați să analizeze această ofertă pe 12 august. „Ordinea de zi – se arată în convocatorul Adunării Creditorilor, publicat miercuri, 29 iulie - presupune aprobarea propunerii lichidatorului judiciar de scoatere la vânzare a imobilului debitoarei SC Gold&Platin SRL (compus din teren intravilan S plus 4.178 mp, clădire C1 showroom, clădire C2, împrejmuire, platformă exterioară, instalaţie climatizare), situat în com. Miroslava, jud. Iași, în sarcina cumpărătorului SC Rotools Machinery SRL, cu plecare de la preţul de 550.000 euro. SC Simba Invest SRL şi-a manifestat intenţia de achiziţionare a imobilului la preţul de 550.000 euro”.
Firma Rotools Machinery, care aparține consultantului financiar Mihai Petre Anghel, cunoscut băcăuanilor ca șef al Legatului Iași al Ordinului European al Cavalerilor Vinului, din care face parte și Scaunul Bacău, a concurat și la licitațiile precedente pentru preluarea activului din Iași. Atunci, Anghel a adus prețul activului la 700.000 de euro, dar a refuzat să-l mai preia. Acum, spre deosebire de Adunarea Creditorilor precedentă când s-a discutat oferta lui Mihai Anghel, lichidatorul a solicitat împreună cu cererea de înscriere la licitație şi dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire, dovada achitării caietului de sarcini de 1.000 de lei şi dovada achitării taxei de participare de 2.000 de lei.
Showroom-ul Opel din Iași este considerat cel mai important activ al firmei Golden & Platin, care a aparținut turcului Yavuz Hotinoglu și care a avut o reprezentanță și în Bacău, la Opel Gesara, acum închisă și ea. În primă fază, imobilul din Iași a fost scos la vânzare pentru nouă milioane de lei, fără TVA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu