marți, 28 iulie 2015

Sediul central al societății Servicii Energetice Moldova a fost scos la vânzare


Acum un an, salariații SE Moldova protestau
în fața sediului central împotriva lichidării societății

Sediul central al societății Servicii Electrice Moldova (SEM), din spatele sediului filialei Bacău a societății E.ON, din strada Ștefan cel Mare, Bacău, a fost scos la vânzare pentru 936.000 de lei, fără TVA (preț de pornire). Vânzarea are loc după declanșarea procesului de lichidare a acestei societăți, de care se ocupă acum tot o companie băcăuană, Sierra Quadrant. Sunt scoase la licitație terenul intravilan cu destinația de curți/construcții, în suprafață de peste 1.000 mp, clădirea de birouri, un atelier și parcarea proprie. SE Moldova, societatea de servicii și mentenanță a fostei Electrica Moldova, privatizată și preluată de E.ON Moldova numai pe partea de distribuție de energie electrică, are filiale în toate județele Moldovei, cu terenuri, construcții, automobile, utilaje specifice domeniului de activitate etc. Licitația va avea loc la sfârșitul celei de a doua decade a lunii august.
SEM aparține societății Electrica Serv, tutelată la rândul ei de societatea Electrica, din proprietatea statului. Electrica Serv a fost reorganizată în anul 2010. În urma reorganizării au rezultat cinci noi societăți comerciale de servicii energetice, în zonele Banat, Dobrogea, Moldova, Oltenia și Muntenia, toate filiale ale Electrica. Departamentul pentru energie al Electrica a făcut, însă, o analiză economică amănunțită a acestei activități din care nu s-a reușit decât cumularea de pierderi, inclusiv după reorganizarea din 2010. Din analiza economică a rezultat că societățile de servicii energetice din Moldova, Banat și Dobrogea trebuie lichidate.
Cu mai puțin de 400 de salariați în ultimul timp, SE Moldova – după aprecierea propriilor angajați – mai putea funcționa, având suficientă încărcare de lucrări. Sindicatul din societate a protestat în mai multe rânduri împotriva lichidării acesteia, dar fără ecou din partea proprietarului – statul român. Acum s-a ajuns la etapa finală, lichidarea și vânzarea activelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu