marți, 2 iunie 2015

Corina Pricope a pierdut postul de director executiv al APM Bacău

Corina-Neli Pricope, fotografiată de Express de Banat
în biroul de director din Caraș Severin

Corina-Neli Pricope, fostul director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, s-a întors acasă din detașarea de circa două luni la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Caraș Severin, dar pe un post inferior. „Doamna Corina-Neli Pricope – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției băcăuane, Maria Ionos - s-a întors pe funcția de șef Serviciu monitorizare laboratoare. Doina Mihordescu are în continuare decizie de delegare a competenței pe funcția de director executiv al APM Bacău, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului de director. Nu știm când se va organiza acest concurs.” Doctor în științe, încă din 1997, Corina-Neli Pricope deținea funcția de director la APM Bacău din 2009.
Detașarea pe un post vacant tocmai în celălalt capăt de țară a directoarei APM Bacău, la sfârșitul lunii martie, a părut din capul locului nefirească, având în vedere distanța între Bacău și Caraș Severin, mai ales că la APM Bacău s-a găsit soluția preluării atribuțiilor de director de către
Doina Erzsebet Mihordescu, șefa Serviciului Avize Acorduri Autorizații. Detașarea a trezit, evident, și interesul presei bănățene. Express de Banat scria că fostul director de la Caraș Severin, Sebastian Purec, fusese numit rapid subprefect, iar aducerea unui director tocmai din Bacău era pusă pe seama neînțelegerilor politice pentru funcția vizată.
Măsura fusese luată, însă, în baza unei decizii a președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, pe toată perioada suspendării titularului postului de director executiv al APM Caraș Severin, dar nu mai mult de șase luni, conform prevederilor legii funcționarului public. „Detașarea – spunea, atunci, Doina Erzsebet Mihordescu - este o metodă administrativă obișnuită de modificare temporară a raportului de serviciu, care are la bază mobilitatea funcționarului public și a fost dispusă în interesul APM Caraș Severin, pentru eficientizarea activității, ținându-se cont de expertiza, performanțele profesionale și evaluarea activității directorului executiv detașat, dar și de obiectivele atinse în urma activității la APM Bacău.”
Detașarea a trezit, evident,
Acum, măsura pare mai mult un tertip pentru eliberarea postului de director la APM Bacău. Poate, ca și în Banat, tot din cauza unor „neînțelegeri politice”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu