marți, 2 iunie 2015

Conferinţă regională Green Week în Bacău



Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacǎu,  în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Bacǎu, societatea CRAB și magazinul Cora, organizează, joi, 4 iunie, la Centrul de Afaceri și Expoziții „Mircea Cancicov”, a treia ediţie a evenimentului GREEN WEEK. Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Mediului şi face parte din manifestarea NATURE&YOU, înscrisă în calendarul ediţiei acestui an al Săptămânii Verzi (Green Week), sub patronajul Comisiei Europene.
Ediţia 2015 a Green Week propune drept temă Natura și biodiversitatea. Natura este vitală pentru sănătatea și bogăția noastră. Depindem de ea pentru mâncare, energie, materii prime, iar aerul și apa fac viața posibilă și conduc economia. Împărțim această planetă cu o diversitate naturală extraordinară, o sursă de inspirație, învățare și recreere; parte din patrimoniul nostru cultural. Protejarea naturii și dezvoltarea economică trebuie să meargă mână în mână, astfel încât politicile de mediu să poată juca un rol cheie în crearea de locuri de muncă și stimularea investițiilor .  
Joi, de la ora  10,00, va avea loc Conferinţa Regională cu tema „Practici locale şi globale necesare conservării naturii şi biodiversităţii”. Invitații sunt atât reprezentanți ai instituţiilor publice, ai ONG-urilor de mediu, ai generatorilor de deşeuri, cât și agenţi economici colectori – reciclatori - tratatori de deşeuri. Conferința oferă o oportunitate de dezbatere și un schimb de experiență și de bune practici. 
Tot atunci va avea loc și premierea copiilor care au participat la concursul de desene şi afişe „Natura de lângă noi”, concurs care face parte integrantă din această manifestare. Obiectivele acestuia sunt dezvoltarea spiritului creator şi a unei atitudini pozitive faţǎ de biodiversitate şi arii protejate. S-au înscris 26 unități de învățământ din județul Bacău, cu peste 200 de lucrări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu