duminică, 31 mai 2015

Profi se opune închiderii hipermarketurilor duminica


Profi are nouă magazine în județul Bacău

Societatea Profi Rom Food, care administrează o rețea de 300 de magazine „n toatâ țara, dintre care cinci în Bacău, două în Onești și câte unul în Moinești și Comănești, a anunțat că se opune închiderii hipermarketurilor duminica, așa cum sună un proiect de act normativ propus în Parlament. „Având în vedere că doar două dintre cele 300 de  magazinelor Profi au suprafețe de vânzare mai mari de 800 mp, putând fi inchise ca urmare a schimbârii legislației, practic această propunerea de modificare a legislației ar afecta pozitiv lanțul nostrum - spune Călin Costinaș, director general adjunct al societății. Cu toate acestea, dimpotrivă, noi considerăm că o astfel de interdicție este cât se poate de dăunătoare pentru economia românească, deoarece este de natură să limiteze concurența loială în condițiile în care orice piață cu adevărat sănătoasă se bazează tocmai pe o concurență sănătoasă. Noi știm că doar piața poate regla aceste mecanisme, nu intervențiile artificiale din partea autorităților.”
Oficialii de la Profi cred că urmările unei astfel de decizii sunt ușor de anticipat: pierderea unui important număr de locuri de muncă, mărirea cantităților de produse care se depreciază și se aruncă și, nu în ultimul rând, o creștere a prețurilor pe care clienții ar urma sț le plătească.
„Pentru a explica mai simplu lucrurile – au precizat reprezentanții Profi -, hai să ne imaginăm o situație similar, dar dintr-un alt domeniu: considerați că ar fi benefic să fie interzis duminica transportul cu tramvaiul și cu autobuzul, pentru a favoriza, să zicem, taximetriștii. Într-un asemenea caz, nu ar rezulta că oamenii vor cheltui mai mult, artificial, pe transport?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu