vineri, 1 mai 2015

Pierderi de 57 de milioane de lei la Rafo anul trecut



Raportul inventarierii anuale pentru anul 2014, analizat în Adunarea Generală Ordinară a Acținarilor Rafo Onești, arată că societatea are o pierdere de aproape 57 de milioane de lei. Raportul include propunerile comisiei centrale de inventariere, precum și situațiile financiare anuale pentru exercițiul financiar al anului trecut.
Soietatea Rafo, cu un capital social de aproape 2,2 miliarde de lei, a închis procesul de fabricație din anul 2008 și a stopat Programul de modernizare a rafinăriei, din lipsă de finanțare. În rafinărie mai lucrează peste 400 de oameni, care în următoarea perioadă vor demonta instalațiile vechii rafinării și vor demola clădirile care au devenit inutile.
Acționarul majoritar al societății a dezmințit, recent, intenția de a vinde toate instalațiile de la Rafo la fier vechi și a anunțat că are în lucru un proiect de repornire a instalațiilor aflate acum în conservare, prin ceea ce a numit Strategia reorganizării producției, modernizării și dezvoltării Rafo până în 2018”, prin care se urmărește modernizarea și repornirea Complexului Cracării Catalitice și a instalațiilor de cocsare, pentru prelucrarea rentabilă din punct de vedere economic a păcurii de distilare atmospherică livrată din Rusia (până la 1,2 milioane de tone pe an) și a gazului condensat din România (până la 250.000 de tone pe an) în produse ușoare de calitate Euro 5 și cocs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu