joi, 28 mai 2015

Contabilii băcăuani pun accent pe calitatea serviciilor profesionale



Filiala Bacău a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați di România (CECCAR) a organizat, joi, 28 mai, o dezbatere activă pe tema „Necesitatea și oportunitatea auditului de calitate în domeniul serviciilor financiar-contabile”. Activitatea face parte din programul de pregătire și perfecționare profesională permanentă a profesioniștilor contabili, derulat de ani buni de filială cu membrii săi. La dezbatere au participat Constanin Păstrăv, directorul executiv al filialei, auditorul de calitate Mihai Șchiopu, care a și susținut o prelegere în domeniu, membrii Consiliului filialei și membrii Comisiei de disciplină a acesteia și, evident, membri ai filialei, experți contabili și contabili autorizați.
„Auditul de calitate în domeniul serviciilor financiar-contabile – a a precizat președintele filialei Bacău a CECCAR, Marcel Bulinschi - este foarte important, pentru că asigură creșterea, în final, a calității misiunilor profesioniștilor contabili. El are, În primul rând, un caracter preventiv. Dorim să prevenim nerespectarea normelor profesionale de comportament de lucru și de raportare, dar și să nu fim nevoiți să luăm măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate de auditorul de calitate ca urmare a desfășurării acestei activități în cabinetelor individuale și în societățile de expertiză contabilă și de contabilitate. Suntem un organism profesionl care se respectă, prin care în mod constant căutăm să găsim soluții, pentru a veni în sprijinul interesului public.”
În dezbatere s-au clarificat o serie de probleme, s-a insistat pe anumite chestiuni care au referire la auditul de calitate și în special la desfășurarea acelor misiuni în care este implicat și expertul contabil, dar și contabilul autorizat.
 Regulamentul definește auditul de calitate ca fiind „un ansamblu de măsuri luate de CECCAR vizând analiza modalităților de organizare și funcționare a unui cabinet și aprecierea modului de aplicare în cadrul acestuia a normelor profesionale emise de Corp și verificarea modului de respectare a obligațiilor de membru.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu