miercuri, 1 aprilie 2015

Seminar regional pe probleme ale insolvenței, în Bacău



Centrul de Afaceri și Expoziții, din Bacău, va fi, în zilele de 3 și 4 aprilie, gazda Seminarului de pregătire profesională pe tema „Dreptul insolvenței”, organizat de Institutul Național al Magistraturii, în colaborare cu Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență (INPPI) și Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR) - Filiala Bacău.
Seminarul de la Bacău este unul dintre cele cinci organizate în toată țara. Institutul Național al Magistraturii asigură prezența a cel puțin unui lector agreat, iar UNPIR asigură prezența celorlalți lectori. Majoritatea sunt avocați cunoscuți sau practicieni în insolvență, profesori universitari și din diverse specialități. Ei fie au participat în consorțiu la elaborarea Legii 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, fie au făcut parte din prima echipă de formatori pregătiți de instituțiile care au promovat legea.

„Locațiile seminarelor se aleg prin rotație, dar Bacăul este un centru puternic, unde funcținează și Curtea de Apel și aceasta contează mult în alegere. Interesul nostru, al gazdelor, este să aducem cât mai mulți lectori, să fie cât mai mult auditoriu în sală și să cunoaștem mai bine practica la nivel național din domeniul nostru de activitate, pentru că orice lege nouă conduce imediat la practici neunitare. Apar interpretări diferite, practică diferită și, de aici, soluții date diferit în instanțele de judecată. Or, toată lumea are interes ca, în timp, pe aceleași spețe să se dea aceleași soluții.”
Florin Dragomir, președintele Filialei Bacău a UNPIR

La acest eveniment sunt așteptați, între alții, Octav Arin Stănescu, președintele UNPIR, Gheorghe Piperea, vicepreședitele UNPIR, Simona Miloș, președintele INPPI, președinți de tribunale și judecători, practicieni în insolvență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu