sâmbătă, 21 martie 2015

Târgul Regional de Turism Vacanța Bacău 2015 – o poartă deschisă către lume



Corina Martin a apreciat prezența autorităților locale
alături de organizatori și expozanți
Băcăuanii care doresc să-și planifice din timp vacanțele acestui an au la dispoziție oferte mult mai avantajoase aduse de operatorii din turism la cea de a doua ediție a Târgului Regional de Turism Vacanța 20. Târgul este deschis în acest sfârșit de săptămână la Centrul de Afaceri și Expoziții din Bacău inclusiv duminică, 22 martie, și reunește în incinta sa agenții de turism, unități hoteliere de renume, companii aeriene, stațiuni turistice și oferă sugestii de călătorii sau de vacanță susținute prin proiecte de prezentare a unor localități și zone turistice, finanțate din fonduri europene.
Agenții foarte cunoscute, precum Christian Tour, Inter-Tour Bacău, Seven Travel, Terra Nova, resorturi hoteliere ca Phoenicia Mamaia și altele au oferte early booking pentru sezonul estival și pentru sezonul de toamnă. Nu lipsesc din standuri nici compania aeriană care operează pe Aeroportul Bacău, Blue Air, dar nici cele două stațiuni balneare ale județului Bacău, Slănic Moldova și Târgu Ocna, care expun în pavilionul Consiliului Județean.
Un loc aparte este rezervat, la târg, ofertelor și sugestiilor de călătorii de vacanțe făcute prin strategii proprii sau prin proiecte derulate cu fonduri europene. Acestea sunt din orașe ca Moin ești, Bacău, Covasna, Siret și Huși sau chiar din Clisura Dunării. O notă aparte o oferă Asociația Litoral Delta Dunării, condusă de cel mai important oaspete din acest an al Târgului de Turism de la Bacău, Corina Martin, președinta asociației, membru în boardul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) și președinta Federației Naționale a Asociațiilor de Promovare și Dezvoltare a Turismului din România.
Alături de Corina Martin și de directorul Centrului de Afaceri și Expozițional din Bacău, Corneliu Pricope, la deschiderea oficială a manifestării de la Bacău au mai fost prezenți și Radu Ababei, viceprimar al municipiului Bacău, Liviu Moraru, secretarul general al ANAT, Cezar Ivanof, președintele Patronatului din Turism al județului Bacău, Ștefan Șilochi și Viorel Ilie, primarii orașelor Târgu Ocana și Moinești, reprezentanți ai unor operatori din industria turismului și ai mediului universitar băcăuan.
Târgul Regional de Turism Vacanța este organizat de Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) și este inclus în calendarul târgurilor și expozițiilor de turism ale ANAT.
Manifestarea a fost deschisă printr-un recital folcloric prezentat de Grupul vocal tradițional Teișorul al Colegiului Național „G. Apostu” Bacău, pregătit de profesorul Florin Blaj, ansamblu în care activează 16 copii de la cursurile catedrei de canto a Colegiului, grup înființat de circa 15 ani, care a acumulat de-a lungul anilor numeroase premii la olimpiadele școlare, dar și la diferite festivaluri din țară și din străinătate.

Bacăul nu are nici munți înalți, nici ape multe, nici mare, dar are oameni cu suflet mare, care încearcă să promoveze valorile spirituale șI istorice ale orașului și frumusețile lui. O facem și prin intermediul diferitelor forme de turism, între care turismul ecumenic cred că stă la mare cinste, Bacăul având una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din Europa. Dar, avem muzee, biserici istorice, avem valori culturale care pot constitui obiective pentru turismul cultural, avem numeroase manifestări științifice organizate în mediul universitar, care atrag foarte mulți oameni. Avem un și un cadru natural interesant, precum sistemul de lacuri din estul Bacăului. Toate obiective de interes”.
Radu Ababei, viceprimar al municipiului Bacău

„În Bacău am lansat, cu prilejul Târgului Vacanța, a 15-a asociație de promovare și dezvoltare în domeniul turismului din România. Fără promovare nu avem dezvoltare turistică. Important este că la această manifestare și la aceste evenimente au fost alături de noi și autoritățile locale. Pentru că asociațiile noastre înseamnă parteneriat public privat.”
Corina Martin, președinta Federației Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului din România

Asupra evenimentelor din perioada târgului și asupra înființării Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Bacău vom reveni cu amănunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu