luni, 9 martie 2015

SIF Moldova propune un dividend mai mare din rezultatele anului 2014


SIF Moldova

Societatea de Investiții Financiare (SIF) Moldova, din Bacău, cea mai profitabilă societate din domeniul său de activitate în anul 2014, va propune un dividend brut de 0,102 lei/acțiune (cu un randament de 6%) la următoarea Adunare Generală a Acționarilor. Anul trecut, propunerea a fost pentru 0,06o de lei pe acțiune.
Adunarea a fost convocată de Consiliul de Administrație pentru data de 1/2 aprilie. Fondul total de dividende este de 52,53 de milioane de lei, cu o rată de alocare a profitului net de 22,16% și un randament al dividendului net de 5%, nivel superior celui de la depozitele bancare constituite pe termen de un an. Consiliul de Administrație susține că dividendul propus a fost stabilit în contextual volatilității ridicate a piețelor financiare, a politicilor de relaxare monetară adoptate de băncile centrale, care au imprimat o tendință descendentă în ultimii ani randamentelor oferite de depozitele bancare. De asemenea, Consiliul de Administrație susține că aceste măsuri au fost luate pentru găsirea unui echilibru optim între necesitatea asigurării resurselor pentru susținerea  programelor investiționale din anul 2015 și așteptările acționarilor pe termen scurt (un dividend mai bun), dar și pe termen lung (dezvoltarea afacerii și un preț mai bun al acțiunii pe piața de capital).
Fondul de dividende constituit pentru anul 2014 reprezintă 62,87% din totalul disponibilităților existente la 31 decembrie 2014.
În aceeași AGA, acționarii vor mai hotărî și asupra propunerii de majorare a capitalului social al companiei cu 52 de milioane de lei din profitul de anul trecut, pentru a primi astfel titluri gratuite în raport de 1 la 1. Dacă propunerea va trece, acționarii vor primi peste 519 milioane de acțiuni cu valoarea nominală de 0,10 lei. Noul capital social va ajunge la aproape 104 milioane de lei. Acțiuni gratuite vor fi distribuite și angajaților SIF Moldova.
SIF Moldova a avut un profit de 237 de milioane de lei în 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu