luni, 9 martie 2015

„Pelerinaj spre Înviere” la a doua conferință a Farmaciilor Sf. Spiridon


Farmaciile Sf. Spiridon, împreună cu fundația care poartă același nume, organizează, pe 22 martie, cea de a doua Conferință Sf. Spiridon. Evenimentul va avea loc la numai trei luni de la prima prima ediție a conferinței, de această dată tema aleasă pentru dezbatere fiind „Postul Mare – Pelerinaj spre Înviere”.
„Am ales să organizăm acest eveniment chiar în perioada Postului Mare, în Postul Paștilor – spune directorul de marketing al Rețelei regionale de farmacii Sf. Spiridon, Tatiana Șoldeanu -, pentru că este perioada de pregătire pentru Sfintele Paști, fiind asemănată adesea cu o călătorie duhovnicească spre Săptămâna Patimilor și Înviere. Așa cum toată lumea știe, postul este reținerea totală sau parțială de la anumite alimente și băuturi, pentru o perioadă de timp, în scop religios-moral. Ioan Gură de Aur spunea că postul trupului este hrana sufletului. Dacă postim trupește, trebuie să ne înfrânăm de la păcate; degeaba postim de la alimente, dacă nu postim și cu gura, ochii și gândurile noastre.”

Conferința va avea loc de la ora 17,00, în „Aula Moldova” a Universității „George Bacovia”, din Bacău. Participarea la conferință se face pe bază de invitație, cu o donație de 80 de lei.

Părintele Iulian Negru
Conferențiarul, preotul Iulian Negru, este consilier la Mitropolia Moldovei și Bucovinei și susține conferințe și seminarii în Rusia, Spania, SUA, Italia, Turcia, Republica Moldova, la conferințele și congresele internaționale organizate de ONG-uri și de eparhiile de acolo. Iulian Negru a fost director executiv timp de peste cinci ani la Fundația „Solidaritate și Speranță“, – organizație nonguvernamentală și nonprofit aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Iașilor, care implementează programe sociale, filantropice, culturale, educaționale, civice etc., la Arhiepiscopia Iașilor. De asemenea, este coordonator, de peste șapte ani, al Programului Antidrog al Patriarhiei Române, consilier de adicție și formator cu o experiență de peste 13 ani în domeniu și organizator de programe și tabere terapeutice pentru persoanele dependente și codependente. Iulian Negru are și o experiență de peste 20 de ani ca preot de parohii de sat și de oraș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu