vineri, 12 decembrie 2014

Sărbătoarea Hanuka aduce Moineștiul în expoziție la Muzeul Satului



Autoritățile din Moinești,
alături de oaspeți din Rosh Pina

Proiectele aplicate sau în curs de aplicre pentru dezvoltarea pe toate planurile a municipiului Moinești vor fi prezentate, pe 17 decembrie, în cadrul evenimentului cultural „Sărbătoarea Luminilor – Hanuka”, organizat la Muzeul Satului, din București.
Hanuka sau Chanukah, supranumită și Sărbătoarea luminii la evrei, celebrează victoria macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, eveniment petrecut cu mai bine de 2000 de ani în urmă. Orașul Moinești a avut, cu ani în urmă, o importantă comunitate de evrei, iar în prezent este înfrățit cu orașul Rosh Pina, prima localitate agricolă din Israel.

„Pentru acest eveniment am pregătit vernisarea expoziției documentare «Moineștiul de ieri și de astăzi», dar se va putea viziona și expoziția «De la Moinești la Rosh Pina». Suntem încântați și onorați că, astfel, ne vom reîntâlni cu prietenii noștri din orașul israelian, cu care avem multe proiecte comune.”
Viorel Ilie, primarul municipiului Moinești

„Sărbătoarea Luminilor – Hanuka” va fi organizată de Centrul Cultural Româno-Israelian, în colaborare cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Primăria municipiului Moinești și Primăria orașului Rosh Pina. În program vor mai fi prezentate scurte descrieri ale proiectelor „România draga mea – Shalom România!” și „Rosh Pina de ieri și de azi – Istoria fondării localității Rosh Pina”. Prezentările vor fi urmate de o conferință de presă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu