marți, 30 decembrie 2014

Restanțele bancare ale băcăuanilor continuă să scadă



  • acestea erau, în noiembrie, cu 12,5 milioane de lei mai mici față de octombrie
  • trendul economiilor bancare este pe creștere
Restanțele la returnarea creditelor bancare ale băcăuanilor au scăzut din nou, în luna noiembrie, cu peste 12,5 milioane de lei și mențin trendul început încă de acum un an. Față de noiembrie 2013, acestea erau, la sfârșitul lunii noiembrie 2014, cu 124 de milioane de lei mai mici, pentru că au ajuns la numai 411,4 milioane de lei – conform raportului făcut public de Banca Națională a României.
Economiile bancare ale populației sunt, însă, pe un trend ușor crescător și au ajuns la peste 8 miliarde de lei. Volumul total al creditelor solicitate băncilor a crescut și el, la sfârșitul lunii noiembrie, și a ajuns la 3,85 de miliarde de lei, mai mare cu peste 60,3 milioane de lei față de luna anterioară, datorită creșterii volumului solicitat de nerezidenți. Băcăuanii au solicitat băncilor credite în lei de peste 2,19 miliarde de lei, iar în valută la echivalentul a 1,65 de miliarde de lei. În schimb, disponibilitățile la vedere, depozitele pe termen și depozitele rambursabile după notificare și altele sunt în valoare de peste 8 miliarde de lei. Creditele restante rămân, în continuare, mai mici decât economiile, dar de 11 ori mai mari decât cele din luna noiembrie 2008 (adică față de începutul crizei economice), când au ajuns la numai 37,7 milioane de lei. Este de înțeles că rezidenții au cel mai mare volum de credite, de peste 1,65 de miliarde de lei, pe când nerezidenții stau la peste 2,20 de milioane de lei.
Valoarea creditelor de consum a ajuns la peste 374,6 milioane de lei, iar a creditelor pentru locuințe la aproape 480 de milioane de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu