joi, 6 noiembrie 2014

Lions Club Moldova a jurizat concursul "Afişe pentru Pace”


  • lucrarea elevei Alina Paiu va concura în etapa naţională a concursului, la Cluj-Napoca

Membrii Clubului şi profesorul Ioan Lăzureanu (stînga),
la selecţia de lucrări

Lions Club Moldova Bacău a finalizat etapa locală a concursului de desene pe tema "Afişe pentru Pace", ajuns la ediţia a opta, la care au participat, cu 35 de lucrări, elevi ai Colegiului Naţional de Artă „G. Apostu”. Concursul, organizat de Lions Clubs Internaţional, se adresează şcolilor şi grupurilor de tineri şi încurajează tinerii din întreaga lume să-şi exprime viziunea asupra păcii. Timp de 25 de ani, mai mult de patru milioane de copii din aproape 100 de ţări au participat la acest concurs.
Lucrarea Alinei Paiu
La ediţia din acest an, juriul din Bacău, format din profesorii Katy Andrieş, Ovidiu Marciuc, Ionela Lăzureanu şi Bianca Rotaru, a acordat premiul I elevei Alina Paiu (13 ani), premiul al II-lea Alisei Vasile (12 ani) şi premiul al III-lea Rafaelei {erban (11 ani), toate trei coordinate de profesorul Ioan Lăzureanu. Menţiuni au primit elevii Ana Trăistaru (11 ani, prof. coordonator Ioan Lăzureanu) şi Constantin Nica (11 ani, prof. coordonator Ioan Burlacu). Criteriile utilizate pentru evaluarea desenelor sunt originalitatea, meritul artistic şi expresia temei.

„Ca de fiecare dată la sfârşit de toamnă, organizăm, împreună cu Colegiul de Artă din Bacău, selecţia de Afişe pentru Pace, în vederea participării cu o lucrare reprezentativă la concursul internaţinal pe această temă. Pentru ediţia din acest an am selectat cinci lucrări, iar desenul distins cu premiul întâi va ajunge la etapa naţională a concursului, de la Cluj-Napoca, unde sperăm să fie câştigătoare şi să fie promovată în etapa finală internaţională de la Oak Broog, în Statele Unite.”
George Brăescu, preşedintele în exerciţiu al Lions Club Moldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu