vineri, 29 august 2014

Profit în scădere la Chimcomplex

Soda M - instalaţia de bază a Chimcomplex
    Cu un capital de aproape 173 de milioane de lei şi o cifră de afaceri de aproape 93,5 milioane de lei, societatea Chimcomplex Borzeşti a obţinut, în primul semestru al anului, un profit de numai 628.245 de lei, cu 85% mai mic decât rezultatul similar al semestrului întâi al anului trecut, deşi vânzările corespunzătoare celor două semestre au fost snsibil egale valoric. Profitul din exploatare al combinatului a fost, tot la sfârşitul primului semestru din acest an, de 1,8 milioane de lei, dar compania a avut o pierdere financiară de 1,07 milioane de lei.
    Veniturile din vânzări de produse şi prestări de servicii au fost de 92,5 milioane de lei, din care de la export s-au obţinut ceva mai mult de 59 de milioane (65% din total, faţă de numai 53% anul trecut). Veniturile brute ale combinatului au fost, însă mai mici decât anul trecut, cu aproape 5,4 milioane de lei, datorită scăderii veniturilor din vânzările de mărfuri, din variaţia stocurilor, din producţia de imobilizări şi din variaţia cursului de schimb valutar.
    Societatea a lucrat, până la 30 iunie 2014 cu 690 de salariaţi, cu 13 mai puţini faţă de 30 iunie 2013.
Lichiditatea societăţii Chimcomplex - spun administratorii ei, într-un raport trimis Bursei de Valori Bucureşti, piaţă pe care aceasta este listată - a fost şi ar putea fi afectată de evoluţia preţurilor pe piaţa externă şi de evoluţia cursului valutar. Riscuri invocate şi în anii precedenţi. "Pe fondul restrângerii activităţii industriale
din România, la nivelul consumatorilor tradiţionali - se arată în Raportul administratorilor -, Chimcomplex şi-a reorientat volumul vânzărilor pe piaţa regională. Pe piaţa internă, clienţii din industria energetică şi metalurgică feroasă şi-au redus semnificativ consumul de produse chimice, iar pentru a compensa efectele negative ale acestei situaţii, Chimcomplex şi-a dezvoltat vânzările pe alte nişe, respectiv pe cele ale consumatorilor din industria metalurgică neferoasă, tratarea apelor şi industria alimentară."
    Combinatul din Borzeşti avea, la şase luni ale anului, datorii de aproape 77 de milioane de lei, mai mari cu 7,4% faţă de iunie 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu