luni, 4 august 2014

Numismatica: Aniversare Elena Văcărescu pe monedă BNR

Banca Naţională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă de argint dedicată aniversării a 150 de ani de la naşterea Elenei Văcărescu. Moneda are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, un diametru de 37 mm, o greutate de 31,103 g şi cant zimţat.
Aversul monedei redă conacul de la Văcăreşti, în care a copilărit Elena Văcărescu, anul de emisiune „2014”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”. Reversul prezintă portretul, numele, semnătura Elenei Văcărescu şi anul naşterii.
Monedele de argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoţite de broşuri de prezentare, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare, este de 310 lei/buc.
Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României, iar punerea în circulaţie, în scop numismatic, se face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu