marți, 3 iulie 2012

Romulus Dogaru a preluat conducerea Rotary Club Bacău


Colanul şi clopotul clubului au fost predate/preluate
de Elena Condruţ şi Romulus Dogaru
Clubul Rotary din Bacău a organizat, în prima zi a acestei luni, ceremonia de predare/preluare a mandatului de preşedinte, la finalul anului rotaryan 2011 - 2012 şi începutul noului an 2012 - 2013. Clopotul clubului a fost bătut, la deschiderea ceremonialului, de fostul preşedinte, medicul Elena Condruţ, şi, la închiderea şedinţei, de actualul preşedinte, inginerul Romulus Paulo Dogaru. La ceremonial au fost prezenţi, alături de membrii clubului, oaspeţii din India, Olanda şi Republica Moldova ai Taberei de pictură de la Tescani, organizată, anual, de Rotary Club Bacău, şi ziarişti.

"A fost un an greu pentru toată lumea, cu multe evenimente - a spus Elena Condruţ. Am rămas 23 de membri, dar pe care sper ca noul preşedinte să-i mobilizeze în anul rotaryan care abia a început astfel încât clubul nostru să redevină o organizaţie plină de entuziasm, ca în anul 2002, când am pornit la drum. Am încercat să fiu un preşedinte eficient şi conştiincios". Din lista proiectelor derulate de club sub preşedinţia Elenei Condruţ au fost amintite organizarea unui Crăciun mai frumos în Casa de copii "Sf. Maria", de la Baraţi, dar şi utilarea acestei instituţii cu cele necesare unei activităţi normale (ustensile pentru bucătărie şi aparatură electronică), acestea cu sprijinul Clubului Rotary din Canada. De asemenea, clubul a contribuit cu 2.000 de lei la organizarea Balului Fundaţiei de Sprijin Comuntar Bacău, a organizat ediţia 2012 a Taberei de pictură de la Tescani, care a ajuns la ediţia a şaptea, şi a sponsorizat activitatea şcolară a unui elev de la Colegiul "Vasile Alecsandri", pentru o parte din cheltuielile de masă şi de cazare ale acestuia. "Eu personal - a precizat Elena Condruţ - m-am implicat într-un proiect apropiat sufletului meu, intitulat «Dinţi frumoşi, copii sănătoşi», care se va derula şi în acest an rotarian, împreună cu mai multe cluburi Rotary din Suedia şi compania Colgate, prin care încercăm să-i obişnuim pe copiii din clasele I - IV să se spele zilnic pe dinţi. Un vis al meu a fost şi să renovez băile de la Căminul de Bătrâni din Bacău. A fost greu să punem în practică acest proiect, dar acum am aflat că el se va derula în acest an. Le mulţumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine şi îi urez mult succes lui Romulus, să aibă un an mai bun, cu mai multe proiecte".
Romulus Dogaru este un om de afaceri băcăuan, administratorul societăţii Euromed. "Am mai multe propuneri pentru colegii mei din club - a spus noul preşedinte. Vreau, în primul rând, să reactivez organizaţiile de tineret, Interact şi Rotaract, pentru că o parte dintre membrii acestora au depăşit limita de vârstă acceptată. În rest, vreau să păstrez în derulare proiectele mai vechi ale clubului nostru, cum este cel al Taberei de pictură de la Tescani, dar şi Concertul de Crăciun sau Balul de Diamant, din iarnă. Dar, dacă reuşim să facem faţă problemelor economice, vom veni şi cu proiecte noi. Însă, pentru că în acest an clubul nostru împlineşte zece ani de la înfiinţare, în toamnă avem în plan să organizăm o manifestare aniversară. Noi mai avem în club câţiva membri fondatori".
Romulus Dogaru activează, ca om de afaceri, în domniul IT - internet, calculatoare, service. Este căsătorit şi are un copil.
Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri din întrega lume, care consideră importantă asigurarea de servicii umanitare, care încurajează înalte standarde etice în toate domeniile de activitate şi ajută la menţinerea păcii, precum şi la stabilirea de relaţii de bună înţelegere între popoare. Rotary întruneste aproape 1,2 milioane de membri, în 28.000 de cluburi din 154 de ţări, în 35 de zone geografice.
Clubul din Bacău face parte din Districtul Internaţional 2241 România şi Republica Moldova. Clubul a fost chartat pe 28 iunie 2002, iar naşii lui au fost cluburi Rotary din Iaşi şi Vâlcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu