joi, 14 iunie 2012

Înscrieri în Programul pentru dezvoltarea activităţilor comerciale


Formularul de preselecţie în "Programul de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă", lansat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii devine activ pe 20 iunie. Este vorba de Anexa 3 a programului, care poate fi accesată din 20 iunie, ora 10.00, până pe 24 iunie, ora 20.00, pe site-ul www.aippimm.ro sau direct pe linkul:http://programenationale2012.aippimm.ro/. Acceptarea la evaluare se va face în ordinea înscrierii în Program, pe principiul "primul venit, primul servit", cu condiţia obţinerii punctajului minim de 13 puncte la formularul de preselecţie.
Obiectivul principal al Programului îl constituie sprijinirea operatorilor economici, societăţi comerciale şi societăţi cooperative, prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale operatorilor economici, urmărind adaptarea la cerinţele determinate de statutul României ca stat membru al Uniunii Europene, prin creşterea nivelului de competitivitate, crearea şi menţinerea locurilor de muncă, sporirea protecţiei consumatorilor şi securităţii alimentare.
Pot beneficia de finanţare în Program operatorii economici (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, societăţi comerciale, societăţi cooperative) care îndeplinesc cumulativ, la data solicitării, criteriile de eligibilitate prevăzute în procedură.
Prin Program, beneficiarii primesc o valoare a finanţării de maximum 80% pentru microîntreprinderi, 70% pentru întreprinderi mici şi 60% pentru întreprinderi mijlocii, din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA). Valoarea maximă a alocaţiei financiare nerambursabile nu poate depăşi suma de 100.000 de lei pentru fiecare beneficiar.
Finanţarea se acordă pentru achiziţionarea de echipamente IT, de cititoare pentru cod de bare, de cântare electronice cu/fără printer pentru etichetare, de aparate de marcat electronice fiscale, de echipamente tehnologice şi de electro şi motostivuitoare. De asemenea, se finanţează investiţiile în active necorporale, achiziţionarea de bunuri, achiziţionarea de mijloace de transport, certificarea unui sistem de management al calităţii, realizarea unui site, achiziţionarea de spaţii pentru desfăşurarea activităţilor, de instalaţii şi echipamente specifice, promovarea on line a activităţilor de comercializare, participarea la cursuri de instruire şi consultanţă pentru întocmirea documentaţiei în vederea obţinerii finanţării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu