miercuri, 13 iunie 2012

Amenzi pentru tăieri ilegale de pădure


Regenerarea pădurii se face greu
Direcţia Control în Silvicultură din Ministerul Mediului şi Pădurilor, împreună cu delegaţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Suceava (la care este arondat şi judeţul Bacău) şi ai serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor judeţene de poliţie Bacău şi Neamţ au efectuat, în baza Planului Comun de Acţiune "Scutul pădurii", mai multe controale la operatori economici specializaţi în prelucrarea primară a lemnului şi în depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Obiectul controalelor l-a constituit verificarea provenienţei şi a trasabilităţii materialelor lemnoase, fiind vizate îndeosebi zonele afectate de tăierile ilegale din cele două judeţe.
În urma acţiunilor de control, au fost întocmite 11 procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice, fiind aplicate amenzi în valoare de 51.500 de lei. De asemenea, au fost confiscate 29,1 mc de cherestea de răşinoase, în valoare de 13.000 de lei, şi au fost confiscată contravaloarea volumului total de 361 mc de cherestea de răşinoase şi a volumui total de 479 mc de buşteni de răşinoase, materiale lemnoase care nu s-au mai găsit la contravenienţi.
Reprezentanţii ministerului susţin că astfel de acţiuni de control vor continua şi în perioada următoare, pentru a se preveni tăierile ilegale de pădure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu