sâmbătă, 12 mai 2012

Cu o investiţie de 1,5 milioane de euro: Hotelul Dumbrava a mai cîştigat o stea de clasificare


  • la etajul al patrulea, 23 de camere sunt cotate la patru stele 
  • două treimi din valoarea investiţiei au fost bani europeni 
  • administratorii mizează pe turismul de business
Societatea Agroindustriala Bacău a finalizat proiectul "Supraetajarea şi modernizarea Hotelului Dumbrava", finanţat prin Programul Operaţional Regional. Obiectivul proiectului a fost modernizarea şi extinderea infrastructurii de cazare şi a utilităţilor conexe ale hotelului, iar valoarea proiectului de investiţii a ajuns la şase milioane de lei (1,5 milioane de euro), 60% fiind bani europeni. Prin acest proiect, Bacăul are, acum, noi spaţii de cazare de patru stele, Complexul Dumbrava fiind unul dintre cele mai căutate pentru turismul de business, dar şi pentru loisir.

Fără lifturi, fără locuri special amenajate pentru persoane cu handicap, dar şi fără generator de energie electrică pentru cazurile în care reţeaua cade, pentru a nu mai vorbi de condiţiile de cazare şi de alte servicii pe care turiştii şi clienţii hotelurilor le caută tot mai mult, Hotelul Dumbrava nu putea urca, până acum, în clasificarea obligatorie din domeniu la mai mult de trei stele. Poziţionat chiar în centrul municipiului, într-o oază de verdeaţă şi de linişte, hotelul merita mai mult. Proiectul de investiţii aplicat i-a adus un etaj (din patru) clasificat la patru stele, dar şi două săli de conferinţe, un centru de fitnes, saună, lifturi ultramoderne şi toate celelalte condiţii cerute de regulile de clasificare a unităţilor de primire a turiştilor. Hotelul a fost construit in 1962, iar proprietara sa, Agroindustriala, activează din 1983 în domeniul serviciilor de turism şi agricultură. Acum, standardul complexului Dumbrava este altul.
Noua faţă a complexului a fost prezentată, la finalizarea proiectului de investiţii, de Florin Bălan, directorul general al societăţii Agroindustriala şi manager de proiect, şi de Felicia Brejan, directorul Hotelului Dumbrava. "Am încheiat un proiect început cu doi ani în urmă - a spus Florin Bălan -, prin care am mai construit un etaj vechii clădiri, cu 23 de camere şi o sală de conferinţe, am modernizat restaurantul complexului, prin introducerea sistemului de climatizare, dar şi prin alte îmbunătăţiri, am amenajat sala de fitness, am realizat gospodăria de apă cerută de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, am montat două lifturi noi şi am modernizat şi spaţiile pentru alimentaţia publică. Iar acum suntem bucuroşi că am încasat şi toţi banii din fondul european".
Proiectul pentru Hotelul Dumbrava a fost întocmit pe baza unui studiu prealabil, din care administratorii au înţeles că este mai multă nevoie pentru spasţii de organizare de conferinţe şi evenimente. "Noi am observat că turismul de business a luat amploare în Bacău - a precizat Felicia Brejan. Avem clienţi care stau la noi chiar şi o lună sau două, iar ei au nevoie de servicii pentru a scăpa de monotonia unei perioade atât de lungi. Sala de fitness, cu dorsey bar şi două echipamente de înaltă performanţă, sauna, dotările camerelor cred că rezolvă, acum, aceste nevoi. Astfel de facilităţi chiar sunt cerute de clienţi."
Lucrările de modernizare au fost făcute în timp ce restul hotelului era funcţional, dar beneficiarul proiectului susţine că organizarea şantierului nu a alungat clienţii. Ceea ce a rezultat se ridică la standardele cerute de clasificarea de patru stele: camere mari, cu dotarea la acest standard. În ultimii cinci ani am văzut câteva sute de hoteluri din toată lumea şi pot aprecia că la Dumbrava standardul este real. De asemenea, hotelul are şi un sistem informatic performant, care permite inregistrarea clienţilor, monitorizarea frecvenţei acestora, controlul rezervărilor etc. Felicia Brejan a opinat că piaţa turistică a municipiului este caracterizată de turismul de afaceri: turismul general de afaceri, turismul de reuniuni, de târguri şi expoziţii, de călătoriile stimulent pentru angajaţi".
Practic, acum hotelul Dumbrava are 91 de camere, o parte duble şi matrimoniale, etajele 1 - 3 fiind clasificate la trei stele. Noile condiţii - au apreciat administratorii lui - vor permite dezvoltarea afacerii cu circa 25%, pe un trend pozitiv în ultimii doi ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu