joi, 26 aprilie 2012

LAPAR cere demisia ministrului Fuia


Laurentiu Baciu face declaratii ultimative
Conducerea Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) cere imperios demisia ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia. "Domnul ministru – ne-a declarat preşedintele LAPAR, băcăuanul Laurenţiu Baciu - a demonstrat, în nenumărate rânduri, un dezinteres total faţă de instituţia pe care o conduce, iar prin acţiunile întreprinse a demonstrat că nu reprezintă interesele agricultorilor şi pe cele ale agriculturii din România". Picătura care a umplut paharul nemulţumirilor a fost contramandarea întâlnirii cu agricultorii, cerută şi programată chiar de ministru pentru data de 20 aprilie, la Brăila.
Agricultorii din LAPAR susţin că de la instalarea pe fotoliul ministerial Stelian Fuia nu a înţeles fenomenul din agricultura românească, nici cu ce trebuie să se ocupe ministerul pe care îl conduce. "Domnul ministru este inflexibil faţă de problemele care există în agricultură - a spus Laurenţiu Baciu. Iar noi credem că a venit ceasul al doisprezecelea, în care şi agricultura trebuie să aibă conducători competenţi. Ne-a convocat la Brăila, dar a contramandat întâlnirea fără niciun motiv."
Ca răspuns la situaţia creată, conducerea LAPAR are, acum, discuţii cu alte organizaţii, asociaţii profesionale şi patronate ale agricultorilor pentru ca în luna mai să organizeze împreună cea mai mare mişcare de protest din agricultura României, la care ar trebui să participe circa 30.000 de fermieri. "Dacă va fi nevoie - a precizat preşedintele LAPAR -, vom bloca şi intrările în ţară. Pentru că agricultura este un sector de interes naţional. De aceasta depinde traiul tuturor românilor. Aşadar, domnule ministru, aveţi posibilitatea, dacă aveţi demnitate, să lăsaţi Ministerul Agriculturii în grija celor care înţeleg problemele reale din agricultură, iar dumneavoastră ocupaţi-vă în continuare de politică şi noi va urăm succes în alegeri!".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu