luni, 13 februarie 2012

Dividend record la SIF Moldova pentru anul 2011


Dividendul brut propus acţionarilor de Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova Bacău, pentru exerciţiul financiar 2011, este de 0,22 de lei pe acţiune, mai mare de 2,44 de ori decât cel repartizat în exerciţiul financiar anterior. Acesta va fi analizat în Adunarea Generală a Acţionarilor, care a fost convocată pentru 5 aprilie (la primul termen).
Societatea cere, însă, acţionarilor şi să participe cu 103,8 milioane de lei la o majorare de capital social prin aport de numerar, prima operaţiune de acest gen din istoria de 15 ani a SIF-urilor. Majorarea are rolul de a compensa reducerea lichidi­tăţilor din conturile societăţii, ca urmare a distribuirii către acţionari a unor dividende record, de 114 milioane de lei din profitul pe 2011. La majorarea de capital, preţul pe acţiune propus este de 0,11 lei/acţiune (respectiv, valoarea nominală de 0,1 lei plus o primă de 0,01 lei).
Investitorii care sunt interesaţi de dividendul oferit de SIF Moldova în acest an trebuie să ştie că hotărârile AGA din 5 aprilie se vor răsfrânge asupra acţionarilor care vor figura în Registrul Acţionarilor până la 27 aprilie, inclusiv.
AGA va mai supune spre aprobare completarea numărului de administratori, un loc fiind şi acum vacant în această structură. De asemenea, se va mai propune desfiinţarea reprezentanţelor SIF Moldova din Brăila, Galaţi, Piatra Neamţ, Suceava şi Tulcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu