miercuri, 15 februarie 2012

Comisia Europena a certificat finantarile pe Masura 322

Satele romanesti au nevoie de finantare pentru dezvoltare
  • in judetul Bacau, pe aceasta Masura au fost depuse proiecte in valoare de peste 224 de milioane de euro
Expertii Comisiei Europene pentru Masura 322 – “Renovarea, dezvoltarea satelor”, din Programul National de Dezvoltare Rurala, nu a propus corectii financiare in urma misiunilor de audit efectuate la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Astfel, procesul de primire, evaluare si selectie a proiectelor depuse pentru aceasta Masura a fost apreciat ca fiind unul corect si valabil, toate sumele contractate fiind validate.
Expertii Comisiei Europene, in urma verificarilor efectuate, au considerat ca procesul de evaluare si selectie a proiectelor depuse de autoritatile locale a fost facut de APDRP in limitele procedurale si prin asigurarea egalitatii totale de sanse. Ca recomandare, Comisia a precizat ca este necesar ca Ghidurile Solicitantului sa fie cit mai din timp facute publice. “Niciun ban din sumele contractate nu va trebui returnat, iar Comisia considera ancheta referitoare la Masura 322 ca fiind inchisa” – spune Mihai Gavril Vadan, directorul general al APDRP. Aceasta nu este prima misiune de audit a Comisiei Europene care se finalizeaza fara corectii financiare.
Pentru Masura 322 au fost depuse, in toata tara, 3.225 de cereri de finantare conforme, in valoare de 7,6 miliarde de euro, in conditiile in care alocarea financiara totala a fost de 1,76 de miliarde de euro.
Dintre aceste cereri de finantare au fost contractate, pina in prezent, 617 proiecte in valoare de 1,5 miliarde de euro. Totodata, 186 de proiecte care vizeaza componenta “d” a Masurii 322 – “Investitii privind lucrari de refacere si modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundatii in anul 2010″ se afla in ultima etapa a selectiei.
In judetul Bacau – ne-a informat directorul Oficiului Judetean al APDRP, Codrina Pascaru -, pe Masura 322 au fost depuse 92 de proiecte conforme, in valoare de peste 224,6 milioane de euro, din care au fost conttractate 17 proiecte, in valoare de aproape 41,7 milioajne de euro. Pe Masura 322 “d” au fost depuse 9 proiecte, in valoare de peste 11,8 milioane de euro, care sint in evaluare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu