duminică, 12 februarie 2012

Adama: Avansul pentru Prima Casă rămâne neschimbat


Asher Lax
Condiţiile programului Prima Casă rămân neschimbate, programul nefiind afectat de noile restricţii privind avansul, care se aplică doar creditelor ipotecare - a anunţat dezvoltatorul imobiliar Adama, care a finalizat un proiect şi în Bacău. Asher Lax, VP Marketing & Sales Adama, consideră că măsurile aplicate de BNR (din februarie 2012) încurajează împrumuturile în moneda naţională. "Oricum - a opinat oficialul Adama - cumpărătorii nu mai fac de mult credite în altă monedă decât cea în care îşi primesc salariul. În mod evident, cel mai avantajos şi atractiv pentru clienţi rămâne, şi anul acesta, împrumutul ipotecar Prima Casă, prin care toţi cei care accesează programul guvernamental trebuie să plătească un avans de doar 5% din valoarea împrumutului. Mai mult decît atât, dezvoltatorii vor sprijini clienţii prin politici flexibile şi rate întinse pe o perioadă cât mai mare".
Noile condiţii de acordare a creditului sunt cu atât mai dure cu cât moneda aleasă prezintă mai multe riscuri. De acum, BNR aplică restricţii în principal la creditele în euro, pe zona de credite ipotecare. Restricţiile sunt legate mai mult de creşterea avansului, ca măsură de descurajare a acestor credite în euro, iar principalul scop pentru care s-au implementat noile condiţii de creditare este descurajarea creditului în orice altă valută decât moneda naţională.
Adama este un dezvoltator de top, activ în România, Moldova, Ucraina şi Turcia. Compania a construit, până în prezent, peste 1.500 de apartamente şi câteva zeci de mii de metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, în numeroase proiecte finalizate în Bacău, Bucureşti, în Ploieşti, Braşov, Iaşi şi Cluj-Napoca. Numărul unităţilor vândute se ridică la peste 1.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu