duminică, 22 mai 2011

Centru regional de Studii la ADR Nord-Est

Sediul central al ADR Nord-Est (Foto: Petru DONE)
Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est a înfiinţat Centrul Regional de Studii Nord-Est. Centrul îşi propune activităţi de formare profesională, prin furnizarea de cursuri certificate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), şi instruiri specializate în domeniul dezvoltării regionale. În acest sens, se vor stabili diverse forme de cooperare cu actorii relevanţi din domeniul educaţiei, mediului de afaceri şi al administraţiei publice care sunt interesaţi de dezvoltarea Regiunii Nord-Est, de cercetare şi studiu în domeniul dezvoltării regionale. În acest domeniu, Centrul este orientat spre identificarea şi analiza atuurilor economice ale regiunii şi a reţelelor economice, prin concentrarea atenţiei asupra forţei productive a regiunii, urbanizare, industrializare şi internaţionalizarea comerţului regional, protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă a regiunii.
Programele de training sunt modelate astfel încât să se adapteze nevoilor organizaţiilor, atât prin conţinut şi metode de învăţare, cât şi prin adaptarea gradului de dificultate al conceptelor la nivelul de pregătire al participanţilor, procesul de învăţare bazându-se pe
parteneriat.
Într-o primă etapă, Centrul va furniza cursuri de formare profesională pentru ocupaţiile Manager de Proiect (36 ore teorie, 72 de ore pratică), Manager de Resurse Umane (36 de ore teorie, 72 de ore pratică) şi Expert în Achiziţii Publice (23 de ore teorie, 54 de ore practică). Aceste cursuri reprezintă programe de perfecţionare pentru ocupaţii din Catalogul Ocupaţiilor din România şi se finalizează cu certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu