marți, 4 ianuarie 2011

Bursa de Valori a adoptat Bloomberg Identifiers

Bursa de Valori Bucuresti a adoptat Bloomberg Global Identifiers (BBGID), ca identificator al instrumentelor financiare disponibile la tranzactionare in ringurile ei. Identificatorii - ne-a informat Biroul de presa al institutiei - sint disponibili in regim de gratuitate tututor investitorilor, prin intermediul site-ului www.bvb.ro. Identificatorii instrumentelor financiare sint importanti pentru activitatea de cercetare si tranzactionare, evaluarea riscului, managementul portofoliilor si managementul compensarii-decontarii. De asemenea, ei aint esentiali pentru o gama larga de functii necesare pentru participantii la pietele financiare si institutii, atit in activitatea de front office (analiza de date, formarea pretului, evaluarea riscului), cit si back office (compensare, decontare, raportarea tranzactiilor).
BBGID este un cod alfanumeric de 12 cifre, generat aleator, care acopera 36 de milioane de instrumente financiare active si non-active. In total, vor fi disponibile peste 852 de miliarde de
numere potentiale. BBGID ofera o acoperire completa la nivel global pentru pietele financiare, iar numarul de identificare va fi de nepretuit pentru cele carora le lipseste un identificator, cum sint imprumuturile sau contractele futures si options. BBGID este consistent cu identificatorii utilizati in serviciul Bloomberg Professional ® si in produsele Bloomberg Enterprise Data.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu