duminică, 26 decembrie 2010

SIF Moldova, intre cele mai lichide actiuni la Bursa

SIF Moldova (Foto: (Petru DONE)
Actiunile Societatii de Investitii Financiare (SIF) Moldova Bacau au fost printre cele mai tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, in 2010. Dupa volumul de actiuni tranzactionate, SIF Moldova este a treia pe Bursa, cu 495 de milioane de actiuni, dupa Rompetrol Rafinare Constanta (aproape 6,2 miliarde) si SIF Oltenia (781 de milioane). Dupa lichiditatea tranzactiilor, SIF Moldova s-a plasat tot a treia la Bursa, cu 557 de milioane de lei, fata de SIF Oltenia cu peste un miliard de lei si BRD, cu 559 de milioane.
SIF-urile au fost performerele anului trecut la Bursa, cu un vans al indicelui BET-FI de 90%. ~n acest an, insa, indicele a pierdut zece procente. Pe ansamblul Bursei de Valori in 2010, SIF-urile au crescut cu zece procente (pina pe 10 decembrie). Analistii cred ca scaderile SIF-urilor au fost determinate de evolutia slaba a sectorului bancar, unde acestea au pachete importante de actiuni. Profiturile au scazut puternic in banci, ceea ce face ca SIF-urile sa spere la mai putine dividende din acest sector pentru anul 2010. Cauza: cresterea creditelor neperformante si inghetarea creditarii.
Din judetul Bacau, doar doua societati emitrente pe Bursa au fost cele mai tranzactionate. Acestea au fost Aerostar si SIF Moldova. Aerostar a avut, insa, la 22 decembrie, un randament mai mare cu 65% fata de 31 decembrie 2009, pe cind SIF Moldova unul mai mic cu 4%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu