vineri, 17 decembrie 2010

Patru firme bacauane intre primele 100 controlate de romani

Dedeman are 21 de magazine in toata tara
• acestea sint Dedeman, Spedition UMB, Agricola si PA&CO International

Companiile bacauane Dedeman, Spedition UMB, Agricola si PA&CO International apar, in ordinea in care le-am consemnat numele, in Topul 100 al firmelor controlate de antreprenori romani, intocmit de Zioarul financiar. Dedeman si Spedition UMB ocupa chiar pozitiile sase si sapte in top. Indicatorii luati in calcul au fost cifra de afaceri, profitul net si numarul de salariati in anul 2009.
Astfel, Dedeman, pe locul al saselea, dupa RCS&RDS, Interagro (care patroneaza si combinatul bacauan Amurco), Arabesque, Romstrade si Hidroconstructia (cu o sucursala in Bacau), a avut o cifra de afaceri de 1.067 de milioane de lei, un profit net de 91 de milioane de lei si 2.971 de salariati - cel mai mare efectiv din tot esalonul. Pe locul al saptelea, Spedition UMB a urcat la vinzari de 932 de milioane de lei, cu un profit net de 202 milioane de lei, la numai 25 de salariati (probabil salariatii permanenti, vizavi de obiectul de activitate al firmei, in principal constructia de drumuri).
Pe locul al 65-lea apare compania Agricola, cu o cifra de afaceri de 305 milioane de lei, cu un profit net de zero lei, la un efectiv de 1.760 de salariati. Iar pe locul al 97-lea se affla PA&CO International, cu 224 de milioane de lei in contul vinzarilor si cu un profit net de 22 de milioane de lei, la 731 de salariati.
In total, cele patru companii au avut o cifra de afaceri de 2.524 de milioane de lei, iar profitul net a ajuns la 315 milioane. Iar numarul de salariati la 3.727.
Cele mai mari 100 de companii controlate de oameni de afaceri romani, in care lucreaza aproape 90.000 de oameni, au avut anul trecut - au calculat organizatorii topului - o cifra de afaceri de 45 de miliarde de lei (10,6 miliarde de euro), adica 4% din rulajul tuturor companiilor din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu