luni, 15 noiembrie 2010

Voluntarii au plantat, la Moinesti, 21.000 de puieti de salcim

Foto: Petru DONE
A doua campanie "Campionatul de Plantare din Tara lui Andrei", derulata de comapania Petrom impreuna cu ONG-ul MaiMultVerde si Primaria Moinesti, la sfirsitul saptaminii trecute, s-a finalizat cu plantarea a 21.000 de salcimi, pe o suprafata de teren degradata de pe Dealul Osoiu din Moinesti, de 4,3 hectare. La campanie au participat 800 de voluntari, cu mult peste asteptarile organizatorilor.
Pentru titlul de campioni ai plantarii s-au intrecut echipele Moinesti Nord si Moinesti Sud, carora li s-au alaturat si voluntari din Comanesti, Bacau, cetateni ai Tarii lui Andrei din toata tara si reprezentanti din presa centrala si locala. Startul campaniei a fost dat de fostul luptator de K1, Ionut Iftimoaie, care a incurajat cele doua echipe permanent. Suprafata de impadurit a fost terminata in numai patru ore. La finalul actiunii de plantare, toti participantii s-au reunit in Parcul Central din Moinesti, unde au fost medaliati cu titlul de "Campioni ai Plantarii din Tara lui Andrei" cistigatorii (echipa Moinesti Sud) si premiati cu un concert Voltaj. Peste 3.000 de moinesteni au ales numele viitoarei paduri care va inverzi Dealul Osoiu: Padurea Campionilor.
Primaria Moinesti s-a angajat sa ingrijeasca salcimii plantati in urmatorii cinci ani. Evident, n-au lipsit nici circotasii. Pe unul dintre moinesteni, venit special la fata loclui, l-am auzit bombanind si acuzind ca Dealul Osoiu a fost stricat, pentru ca ei, cetatenii nu vor mai avera unde sa pasca vitele. "Nu cred ca sint 20 de vite in cartierul de linga deal - ne-a declarat primarul Viorel Ilie. In plus, avem destule suprafete pentru pasunat. Noi, insa, vom ingradi locul proaspat plantat si il vom supraveghea".
Concertul Voltaj (Foto: Petrom)
Campania de la Moinesti s-a remarcat psrintr-o organizare impecabila, dar si prin entuziasmul voluntarilor. "In octombrie anul trecut - au precizat organizatorii -, Petrom a lansat «TaraluiAndrei.ro», un program de responsabilitate sociala pentru toti cei care isi doresc sa se implice in rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc".

2 comentarii:

  1. Am participat la aceasta actiune si a fost minunat. Moinestenii au reusit in timp record sa planteze mii de salcami. A fost o sambata impresionanta in mijlocul naturii.

    RăspundețiȘtergere