joi, 11 noiembrie 2010

Programul Regio, la jumatatea sumei contractate

Raportul Autoritatii de Management al Programului Operational Regional (POR) - Regio, administrat in Moldova de Sus de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a reliefat ca pina în acest moment au fost semnate contracte de finantare pentru jumatate din suma alocata pentru perioada 2007 - 2013, precum si ca o serie de proiecte au fost deja finalizate. Programul a intrat în perioada de implementare a proiectelor contractate pentru toate domeniile de interventie ale POR, inclusiv Axa 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - ultima axa care a inceput contractarea. Prin POR au fost platite 520 de milioane de euro catre beneficiari, suma care plaseaza programul în topul celor mai eficiente programe operationale. În anul 2010, nivelul rambursarilor din fonduri FEDR (Fondul European pentru Dezvoltare Rurala) este de 5,96 ori mai mare fata de nivelul anului 2009, iar nivelul platilor aferente prefinantarii este de 2,13 mai mare decit în 2009.
Aprecierile au fost facute la sedinta Comitetului de Monitorizare a POR de la Turnu Magurele. Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltarii Regionale, Razvan Murgeanu, a solicitat beneficiarilor sa grabeasca procedurile de solicitare a rambursarilor si sa manifeste rigurozitate în întocmirea tuturor documentelor care tin de implementarea proiectelor pe care le deruleaza. De asemenea,
Razvan Murgeanu a cerut reprezentantior regiunilor ca la urmatorul Comitet de Monitorizare sa vina cu primele propuneri în vederea pregatirii viitoarei perioade de programare, 2013 - 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu