marți, 2 noiembrie 2010

MKB Romexterra a devenit MKB Nextbank

Noua denumire comerciala a bancii MKB Romexterra a devenit, de la 1 noiembrie, MKB Nextebank. "Noul nume - scrie pe siteul bancii - transmite ideea de noutate, de banca a viitorului si a performantei. Astfel, pentru a sustine noua identitate verbala, a fost aleasa si o noua identitate vizuala: ghepardul - simbolul vitezei, agilitatii si al eficientei. Noua pozitționare arată angajamentul MKB Nextebank de a deveni prima alegere a clientilor moderni, dinamici, informati, in cautare de solutii personalizate, rapide si eficiente". Banca are o sucursala in judetul Bacau, la Moinesti, si una in Bacau. Romexterra a fost infiintata de un grup de persoane fizice care au lucrat in industria gazului metan din zona Tirgu Mures. Ulterior, banca si-a creat sucursale in mai multe zone ale tarii, in special in cele cu traditii in industria petroliera si a gazelor naturale cum este si judetul Bacau. Astfel, au fost infiintate sucursale in Bacau si Moinesti. O parte din capitalul social al ei a fost, mai tirziu, instrainat, banca fiind acum sub umbrela investitorilor maghiari.
Banca face parte din Grupul european BayernLB - MKB, cu o lunga traditie financiara. BayernLB este liderul bancilor comerciale din landul bavarez al Germaniei si se adreseaza atit clientilor - companii mari si mijlocii din Germania si din Europa, cit si segmentului de persoane fizice. BayernLB este membru al Sparkassen -Finanzgruppe in Bavaria. Printre clientii BayernLB se numara atit companii listate la Bursa, cit si companii de familie, cu cifra de afaceri de peste un miliard de euro. De asemenea, banca este recunoscuta la nivel international ca expert in proiecte de finantare a exporturilor, infrastructurii, sectorului energetic si al energiilor regenerabile.
Fondata in 1950, MKB Bank aduce experienta de succes de pe piata maghiara, unde se afla intre primele trei banci. Este o banca universala, cu accent puternic pe segmentul de companii, unde detine peste 14% cota de piata pentru produse de creditare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu