luni, 22 noiembrie 2010

Miscarea anarhista "Banque stop!" vrea devalizarea bancomatelor

Eric Cantona vorbeste despre sindicate si revolutie bancara

O miscare de protest impotriva sistemului bancar mondial a inceput o campanie pe internet prin care vrea sa declare ziua de 7 decembrie ca zi impotriva acestui sistem. Miscarea poarta numele "Banque stop!" si se autointituleaza "o miscare cetateneasca spontana", aparuta dupa actiunile de protest violente din Franta impotriva reformarii sistemului de pensii. Campaniei virtuale "Banque stop!" i s-a alaturat si fostul fotbalist Eric Cantona, care apare intr-un scurt interviu pe You Tube pe acest subiect.
In principiu, protestatarii cer ca pe 7 decembrie posesorii de carduri bancare sa retraga toti banii pe care ii au in banci. Ei spera, astfel, ca sistemul bancar, considerat inuman si antidemocratic, sa se prabuseasca, dar nu iau in calcul ce consecinte economico-financiare si, evident, sociale ar avea un asemenea gest.
Miscarea se vrea una mondiala, cu extindere pe retelele de socializare, in special in tarile occidentale europene, dar sigur va gasi adepti si in Romania. Totul, insa, pina la gura bancomatului, probabil, pentru a nu spune ca multi posesori de carduri si asa "devalizeaza" conturile, pentru ca scot salariile integral de pe card din prima zi in care le incaseaza. Alti bani de unde? Iar cei mai avuti nu tin toti banii in conturile de card.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu