duminică, 21 noiembrie 2010

Doua luni de wireless gratuit in zona Onesti, de la Radiocom

Valerian Vreme si Cristian Nitu
au testat primii noile servicii wireless la Onesti
(Foto: Petru DONE)

• compania a lansat in zona tehnologia WiMAX, care poate fi receptionata pe o raza de pina la 50 de kilometri


Locuitorii, institutiile si societatile comerciale din zona Onesti se vor bucura pina la sfirsitul lunii ianuarie, de wirwlles gratuit. Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom a inclus Onestiul in proiectul de extindere a serviciilor broadband de tip WiMAX. La sfirsitul saptaminii trecute acest proiect a fost prezentat onestenilor, un eveniment la care au luat parte ministrul Comunicatiilor si societatii informationale, Valerian Vreme, prefectul Constantin Scripat, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, si directorul general al Radiocom, Cristian Nitu. Au participat, de asemenea, un numeros lot de fruntasi ai PDL, oameni de afaceri onesteni si ziaristi, dar nu au fost reprezentate, cel putin vizibil, autoritatile municipiului.

"Este vorba de o investitie la nivel national - a spus Valerian Vreme -, iar Onestiul nu este primul oras inclus in ea. Dar este printre primele orase transformate in centre de excelenta in domeniul telecom. De aceea, rog onestenii sa testeze acest nou serviciu care va aduce un plus de informare". Investitia a fost apreciata si de autoritatile judetului. "In cel mai scurt timp - a spus Constantin Scripat -, vom face demersuri ca acest sistem modern de telecomunicatii sa ajunga si la Bacau si in alte orase din judet". La rindul sau, Dragos Benea a apreciat calitatea investitiei de la Onesti: "Traim o premiera nationala la Onesti. Poate nu este intimplator ca se intimpla aici, locul de unde a plecat singurul om care a invins calculatorul, Nadia Comaneci, care la Montreal a fost notata cu 10, nota pe care calculatorul nu o avea in memorie si a afisat doar cifra 1. Investitia de la Onesti ajuta, in primul rind, infrastructura de afaceri. Cred ca noua tehnologie wireless ne va ajuta sa aducem plus valoare acolo unde strategia de dezvoltare a judetului spune ca s-ar putea sa facem mai mult si mai bine. Cred ca Onestiul nu beneficia de acest eveniment daca ministrul Comunicatiilor nu ar fi fost onestean, iar eu il felicit pentru aceasta".
Radiocom a lansat, astfel, in Onesti serviciile broadband de tip WiMAX, sub brandul Easy 2 BiNet. "Desi criza economica si financiara manifestata la nivel global nu a ocolit nici Romania - a spus Cristian Nitu - si, implicit, nici compania pe care o conduc, ne-am mobilizat, punind in valoare toate resursele de care dispunem, pentru a mentine ritmul implementarii tehnologiei WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Acces), complementara tehnologiilor de acces pe fibra optica si ADSL existente deja pe piata romaneasca".
WiMAX reprezinta un nou standard pentru o tehnologie de acces radio, care permite realizarea unei conexiuni de banda larga in bucla de abonat pentru locuinte, pentru retele de institutie si pentru retele mobile. Onestenii se pot abona la noile servicii de la sfirsitul lunii ianuarie. Cristian Nitu nu a dezvaluit costurile proiectului si nici tarifele aplicate abonatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu