miercuri, 24 noiembrie 2010

Dedeman deschide un nou magazin, in Resita

Compania Dedeman Bacau, cel mai expansiv retailer in domeniul constructiilor si al amenajarilor interioare de tip DIY, depaseste planul de investitii prevazut pentru acest an (4 magazine noi), prin deschiderea celui de-al cincilea magazin (al 21-lea al retelei). Evenimentul va avea loc la sfirsitul acestei saptamini, la Resita. Dedeman a investit la Resita aproximativ 9,5 milioane de euro intr-un magazin amplasat pe un teren de 3 ha, cu o suprafata de vinzare de aproximativ 10.000 mp. Magazinul are peste 170 de angajati. "Sintem printre companiile care au ales, in aceasta perioada de criza, sa se dezvolte cu consecventa - a spus presedintele companiei, Dragos Paval. Criza aduce blocaje si greutati, dar si oportunitati. Aplicind un management exigent al proceselor, am reusit, cu o luna inainte de sfarsit de an, sa ne atingem obiectivele privind cifra de afaceri stabilita pentru 2010 si am crescut cota de piata prin deschiderea a 5 noi magazine. Dar, ce este mai important, ne-am pastrat rata profitabilitatii. Pentru 2011, avem in plan deschiderea de noi magazine, in functie de evolutia economica a sectorului de constructii si in functie de numarul autorizatiilor de constructie pe care vom reusi sa le obtinem."
Dedeman este afacerea de succes a doi antreprenori bacauani, infiintata in 1992. Reteaua Dedeman are 21 de magazine, doua centre logistice, parc auto propriu si comercializeaza peste 45.000 de produse din 11 domenii: materiale de baza in constructii, gresie si faianta, instalatii termice, instalatii sanitare, instalatii electrice, mobila, decoratiuni interioare, electronice si electrocasnice, utilaje, scule si accesorii, produse pentru gradina. Aici lucreaza peste 4.000 angajati, cu varsta medie de 30 de ani. Toate magazinele insumeaza 200.000 mp suprafata de vanzare, cu 6.000 - 18.000 mp suprafata unui magazin. Cifra de afaceri a ajuns, anul trecut, la 251,87 mil. euro
Obiectivul de crestere a cifrei de afaceri cu 15 %, comparativ cu 2009, ramane neschimbat.
Pina in 2015, Dedeman intentioneaza sa dezvolte reteaua cu 4 - 5 magazine pe an, pana la atingerea unui numar de 40 de centre comerciale.

Un comentariu: