miercuri, 3 noiembrie 2010

Declaratiile fiscale ale contribuabililor mari si mijlocii se depun numai electronic

Directia Generala a Finantelor Publice Bacau a facut cunoscut, astazi, 3 noiembrie, contribuabililor mari si mijlocii ca, incepind cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic, in format digital. Aceste declaratii sint:
a) 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat";
b) 101 "Declaratie privind impozitul pe profit";
c) 102 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale";
d) 120 "Decont privind accizele";
e) 130 "Decont privind impozitul la titeiul din productia interna";
f) 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";
g) 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata";
h) 390 VIES "Declaratie recapitulativa privind livrarile / achizitiile / prestarile intracomunitare";
i) 710 "Declaratie rectificativa".
Declaratiile se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro, iar documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat în conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica. Pentru garantarea securitatii operatiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor înregistra conform Instructiunilor de utilizare a serviciului depunere declaratii online publicate pe site-ul ANAF, la adresa: www.anaf.mfinante.gov.ro, sectiunea Declaratii electronice / înregistrare certificate digitale. Aceeasi procedura se aplica si în situatia în care titularul certificatului calificat este desemnat sau împuternicit de mai multi contribuabili pentru semnarea declaratiilor fiscale.
ANAF încurajeaza si persoanele care nu se încadreaza în categoria contribuabililor mari sau mijlocii sa utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaratiilor fiscale ca metoda alternativa de declarare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu