vineri, 22 octombrie 2010

SIR Safety Bacau a cistigat un proiect cu finantare nerambusabila

Un proiect de finantare, din trei, depuse in Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) de trei solicitanti din judetul Bacau a fost admis. Este vorba de proiectul societatii SIR Safety, in valoare de aproape 2,3 milioane de lei nerambursabili, care a obtinut 74 de puncte fara coeficient si 88,80 de puncte cu coeficient. Proiectele respinse sint ale societatilor Aerostar si Holzindustrie Schweighofer Baco. Aerostar avea un proiect de aproape sase milioane de lei nerambursabili, dar cu un punctaj de 60,50 de puncte fara coeficient si zero puncte cu coeficient, iar Holzindustrie a depus un proiect in valoare de 20 de milioane de lei nerambursabili, pentru care s-au obtinut doar 61 de puncte cu coeficient - conform tabelului facut public de Autoritatea de Management (AM) a Programului.
AM POSCCE a publicat lista rezultata in urma finalizarii evaluarii tehnico-financiare a proiectele depuse in apelul 2010 - operatiunea destinata investitiilor in intreprinderi mari. In acest program se poate face finantarea, in limita bugetului total alocat (450 de milioane de lei) a proiectelor conform listei preliminare care au intrunit un
punctaj minim de 89,10 puncte. In conformitate cu prevederile Ghidului, solicitantii au la dispozitie un termen de 10 zile calendaristice de la primirea scrisorii de aprobare / respingere pentru depunerea unor eventuale contestatii. In cazul in care se doreste obtinerea punctajului detaliat al evaluarii tehnico-financiare (grila), trebuie sa formuleze o solicitare scrisa adresata Autoritatii de Management. Dupa procesarea contestatiilor si intrunirea Comitetului de selectie, se va publica lista finala, iar beneficiarii selectati vor fi invitati sa depuna documentele necesare intocmirii contractului de finantare. Ei vor avea la dispozitie un termen maxim de 60 de zile pentru depunerea documentelor necesare incheierii contractului, inclusiv cele care fac dovada existentei resurselor de cofinantare a proiectelor (valoarea insumata a cofinantarii cheltuielilor eligibile si a cheltuielilor neeligibile), precum si documentele care atesta plata obligatiilor curente la bugetul de stat si bugetele locale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu