vineri, 22 octombrie 2010

S-a lansat sesiunea de finantare a fermelor de semisubzistenta

Un fermier poate primi 1.500 de euro pe an, nerambursabili
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) deruleaza, pina pe 30 noiembrie, a doua sesiune din anul 2010 de cereri de proiecte pentru Masura 141 - acordarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurala din Programul National de Dezvoltare Rurala - Bani pentru sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta.
Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii exploatatiilor agricole in curs de restructurare, pentru facilitarea rezolvarii problemelor legate de tranzitie, avind in vedere ca sectorul agricol si economia rurala sint expuse presiunii concurentiale a pietei unice.
In mod specific, masura urmareste cresterea volumului productiei destinate comercializarii, pentru ca fermele de semisubzistenta sa devina viabile economic, si diversificarea productiei in functie de cerintele pietei si introducerea de noi produse. Obiectivele operationale se refera, insa, la asigurarea sprijinirii veniturilor necesare in perioada de restructurare a fermelor de semisubzistenta, pentru o mai buna utilizare a resurselor umane si a factorilor de productie, prin stimularea spiritului antreprenorial si diversificarea activitatilor si veniturilor.
Beneficiarii eligibili prin Masura 141 sint persoanele fizice in virsta de pina la 62 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), care desfasoara activitati economice, in principal agricole, si a caror exploatatie agricola are o dimensiune economica intre 2 si 8 UDE (unitati de dimensioune economica), este situata pe teritoriul tarii, este inregistrata in Registrul fermelor / Registrul agricol si comercializeaza o parte din productia agricola obtinuta.
Persoanele fizice pot desfasura activitati economice si se pot inregistra si autoriza in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 44/2008: individual si independent, ca persoane fizice autorizate; ca intreprizatori titulari ai unei intreprinderi individuale; ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Fondurile disponibile sint de 150 de milioane de euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 1.500 Euro/an/ferma de semisubzistenta. Termenul limita pentru depunere in aceasta sesiune de cereri de proiecte este 30 noiembrie 2010, ora 12,00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu