sâmbătă, 23 octombrie 2010

Instructiune noua pentru rambursarea cheltuielilor in POR

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est informeaza ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional (POR) - Regio, a emis Instructiunea cu numarul 59, referitoare la rambursarea cheltuielilor in proiectele finantate prin acest Program. Instructiunea va intra in vigoare de la 1 noiembrie 2010.
In acest sens, respectarea graficului actualizat al cererilor de finantare - dupa modificarea in conformitate cu incheierea contractului de achizitie de lucrari / bunuri - este obligatorie pentru beneficiarii de finantare nerambursabila prin POR. De asemenea, beneficiarii au obligatia depunerii cererilor de rambursare in maxim doua luni de la efectuarea platilor catre constructori / furnizori.
Instructiunea 59 mentioneaza ca solicitarea rambursarii cheltuielilor nu este conditionata de utilizarea, in prealabil, in totalitate a pre-finantarii primite, beneficiarii avind posibilitatea transmiterii de cereri de rambursare, chiar daca nu au fost cheltuite in totalitate sumele primite ca prefinantare. Conform instructiunii, beneficiarii au posibilitatea modificarii graficului cererilor de rambursare de maxim trei ori pe parcursul unui an, revizuirea acestuia fiind posibila doar pe baza unei justificari temeinice.

Instrucţiunea 59 poate fi descărcată de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu