vineri, 15 octombrie 2010

Ajutoare pentru sinistrati, de la Crucea Rosie si BRD

Programul de ajutorare a familiilor de sinistrati din localitatile afectate de inundatiile din vara trecuta, initiat de Crucea Rosie Rom=na, cu sprijinul BRD-Groupe Société Générale, a ajuns, la jumatatea acestei saptamini, la momentul distribuirii a 50 de kituri de bucatarie unor familii din judetul Bacau. Pe baza anchetelor sociale realizate de filiala de Cruce Rosie Bacau, au fost intocmite proiecte de sustinere pe termen mediu pentru persoanele afectate de inundatii. Astfel, 50 de aragazuri, 50 de butelii pentru aragaz si 50 de seturi de vase de bucatarie vor fi distribuite catre familiile din Bacau si Margineni.
BRD-Groupe Société Générale s-a alaturat apelului Crucii Rosii de ajutorare a victimelor inundatiilor cu o donatie de 25.000 de euro. "Consideram ca, la ora actuala, nevoile umanitare de urgenta si cele imediate au fost acoperite sau se afla in curs de acoperire. Prin urmare, eforturile noastre in zona vor fi orientate catre sprijinul pe termen mediu si pentru refacere" - a declarat directorul general al Crucii Rosii Rom=ne, Ioan Silviu Lefter. "Asa cum am decis dupa producerea inundatiilor - a declarat si Bianca Dordea, directorul de comunicare al BRD-Groupe Société Générale -, incercam sa venim in ajutorul celor care au avut de suferit prin alocarea unui buget de 100.000 de euro pentru derularea unor proiecte impreuna cu mai multe institutii si organizatii nonguvernamentale. O parte din acest buget, in valoare de 25.000 de euro, a fost orientata catre Crucea Rosie".
Alte 110 kituri de bucatarie au fost distribuite, la inceputul acestei saptamini, famiilor afectate de inundatii din judetele Botosani si Tulcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu