miercuri, 25 august 2010

Transportatorii bacauani cer revizuirea tarifelor de trecere peste Dunare


Comisia pentru Transporturi a Camerei de Comert si Industrie Bacau, in colaborare cu Patronatul Transportatorilor Bacau, a înaintat Comitetului pentru Politici Sectoriale în Comert, Turism, Transporturi si Servicii al Camerei de Comert si Industrie a României trei propuneri referitoare la modificarea Ordinului nr. 568/19 iulie 2010 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România. ordinul vizeaza majorarea taxelor de trecere pe podul de peste Dunare. Propunerile bacauanilor fac referire si la situatia Podului IPMC din Constanta. Iata aceste propuneri:
* tarifele de trecere majorate sa fie percepute doar autovehiculelor care efectueaza transporturi de marfa si sint înmatriculate în alte state, comunitare sau extracomunitare;
* reducerea si/sau anularea acestor tarife sa fie aplicabila tuturor autovehiculelor care efectueaza transporturi de marfa si sint înmatriculate în România;
* necesitatea alocarii urgente de fonduri pentru reabilitarea Podului IPMC din Constanta, în contextul utilizarii acestuia de agentii economici din transporturi si nu numai, în vederea accesului la utilitatile portuare.
"Aceste completari - spune presedintele Camerei de Comert din Bacau, Doru Simovici - au la baza propunerile agentilor economici care activeaza în transporturi si domeniile conexe din judetul Bacau si sint motivate de faptul ca transportatorii români achita, printre altele, si taxa de drum aferenta deplasarii pe drumurile nationale din România, a caei valoare ar trebui sa se regaseasca în starea infrastructurii rutiere nationale, dar si în posibilitatea utilizarii podurilor peste Dunare fara perceperea de taxe suplimentare si, mai ales, fara majorarea celor existente."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu