marți, 19 iulie 2022

Grup Șerban a cumpărat patru baze de depozitare a cerealelor

  •  investiția s-a ridicat la aproape 18 milioane de lei, fără TVA, și a extins capacitatea de depozitare cu 40%

Depozitul de cereale din Sascut
Grup Șerban Holding (GȘH), companie cu sediul central în Filipești (comuna Bogdănești), a încheiat un contract de achiziție a patru baze de depozitare a cerealelor, situate în Sascut, Răcăciuni, Parincea și Secuieni. Acestea au o capacitate totală de depozitare de 48.530 de tone, ceea ce reprezintă o creștere globală de aproximativ 40% din totalul capacității de stocare a companiei, care mai are un depozit important și la Orbeni.

„În urma achiziției – a informat Bursa de Valori București (BVB) directorul general al GȘH, Lucian Nicolae Șerban -, compania poate stoca până la 167.000 de tone de cereale și semințe oleaginoase în depozitele sale. Suprafața totală a terenului pe care sunt construite bazele de depozitare este de aproximativ 12,5 ha, ceea ce permite dezvoltări ulterioare, și include o cale ferată industrială funcțională de 764 de metri (baza Sascut) și un uscător de cereale cu o capacitate de 1.000 de tone pe zi.” Compania ajunge astfel la o capacitate totală de uscare de 3.500 t/zi. Bazele de depozitare au fost achiziționate pentru un preț total de 17,7 milioane de lei (fără TVA), fiind complet funcționale. Iar GȘH estimează cheltuielile de capital pentru cele patru baze la aproximativ 0,5 milioane de lei, până la sfârșitul anului.

„În contextul conflictului din Ucraina, care perturbă fluxurile de aprovizionare cu cereale, inclusiv prin blocarea portului Constanța– a declarat pentru Ziarul Financiar Ovidiu Bucătaru, director financiar al GȘH -, activarea unor capacități de depozitare suplimentare pe frontiera de est a Uniunii Europene devine un diferențiator semnificativ în domeniul afacerilor din agricultură.”

Grup Șerban Holding este o companie antreprenorială activă în mai multe domenii din agricultură. Este cel mai mare producător din zona Moldovei, unde exploatează peste 12.000 ha de culturi agricole în județele Bacău și Vaslui. Beneficiarii produselor GȘH sun, între alții, companiile PepsiCo și Cargill.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu