- a declarat ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, după o vizită la compania băcăuană care activează în domeniul reparării și modernizării avioanelor militare
L. Bogdănel, V. Dîncu, G. Filip, V. Ivancea |
„Am vrut – a spus Vasile Dîncu - să fac o astfel de vizită mai demult, la una din minunile puține ale industriei noastre de apărare. Toți miniștrii Apărării din străinătate care au venit la mine sau reprezentanții unor mari firme mi-au vorbit de Aerostar Bacău. Am vrut să văd și eu o unitate industrială model care a făcut trecerea de la un regim la altul și care a devenit elita a ceea ce înseamnă în România industria de Apărare.
M-am întrebat întotdeauna, în ultimii ani, ce îi diferențiază, până la urmă, pe cei care au reușit în această industrie de cei care nu au reușit. Or, la Bacău avem un exemplu de reușită, care s-a descurcat fără să aibă ca suport bugetul României. Aerostar este o unitate importantă pentru securitatea și pentru armata României. Avem nevoie de centre de mentenanță la cel mai înalt nivel de tehnologie. Ceea ce diferențiază lucrurile aici, la Aerostar, este managementul și dimensiunea umană a responsabilității și a implicării. Aici am văzut că putem face producție la cel mai înalt nivel. Iar eu voi invita la Bacău și alți miniștri din Guvern, chiar pe primul-ministru să vadă aici că în România mai avem o speranță. La Aerostar este vorba de un destin pe care o echipă a reușit, dincolo de toate greutățile, să facă ceva special. Iar noi, Guvernul, sperăm să creăm condițiile care Aerostar să se dezvolte în continuare.”
Ministrul Vasile Dîncu a făcut, de asemenea, aprecieri la motivele pentru care o întreprindere ca Aerostar este, uneori, mai puțin mediatizată, dar a precizat că a venit la Aerostar să vadă și cum se va face mentenanță la avioanele F16 pe care le are acum România.
La fel. Ministrul Apărării Naționale a vorbit și despre proiectul construirii de drone militare la Aerostar, dar și despre construirea de minisubmarine la Timișoara. Ministrul a opinat că și în industria militară trebuie stimulat învățământul pentru formarea de noi cadre bine pregătite.
La final, Vasile Dîncu a scris în cartea onoare a sălii de la etajul al patrulea al clădirii AE Electronics unde se află expus un exemplar al avionului de antrenament IAK 52 din seria celor fabricate la Aerostar în anii 1978-2009. După care a primit de la președintele companiei băcăuane, Grigore Filip, o Plachetă de onoare „în semn de înaltă apreciere și deosebită considerație din partea conducerii Aerostar” și a răspuns cu un gest similar, oferind o plachetă cu însemnele ministerului pe care îl conduce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu