duminică, 25 aprilie 2021

Adunare generală a Asociației Stațiunilor Balneare la Slănic Moldova

Stațiunea Slănic Moldova a găzduit, la finalul săptămânii abia încheiate, Adunarea generală a Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România (ANSBBR), prima adunare după preluarea președinției acestei organizații de primarul stațiunii moldave, Gheorghe Baciu. La adunare au participat primari și reprezentanți ai celor peste 30 de stațiuni balneare din țara noastră.

Primul proiect de hotărâre analizat a fost aderarea ANSBBR la platforma de colaborare a mediului de cercetare-dezvoltare și inovare cu mediul academic, cu administrația publică și cu mediul de afaceri pentru dezvoltarea și valorificarea superioară a turismului de sănătate „Fabrica de sănătate. Cluster inovativ”. Acest proiect este susținut de la conceperea lui de primarul Gheorghe Baciu.

S-au analizat, de asemenea, aprobarea parteneriatului ANSBBR cu universitățile de medicină și farmacie regionale, precum și aderarea la această asociație a stațiunilor Moinești și Eforie.

Noul președinte a vorbit încă de la instalarea sa despre unitate în ANSBBR, pentru a se obține soluții durabile, și a arătat că dorește implicare pentru profesionalizare și pentru deschiderea către alte structuri asociative din Europa. „Ne dorim – a spus, atunci, Gheorghe Baciu - să devenim membri ai Uniunii Europene a Stațiunilor Balneare, care numără deja 18 țări, și să aducem în fața organelor competente ale Guvernului și în fața Parlamentului legi și decizii care să sprijine turismul Balnear din România”.

Gheorghe Baciu
Gheorghe Baciu a subliniat, în adunare, problemele aduse în domeniul turismului balnear de pandemia prin care trecem de mai bine de un an, dar și de aprobarea cu întârziere a bugetelor pentru acest an ale stațiunilor, însă a exprimat și speranța că sunt soluții pentru proiectele de administrare a stațiunilor balneare și pentru dezvoltarea și înfrumusețarea lor. La Slănic Moldova – a precizat primarul orașului stațiune – sunt zile în care vin și câte 7.000 de turiști și vizitatori. „Eu am vizitat mai mult de două treimi dintre stațiuni și am văzut lucrările care se fac, înfrumusețarea și întreținerea infrastructurii – a precizat președintele ANSBBR. E drept, s-a întârziat cu bugetul pe acest an, cu asfaltările și lucrările care țineau de buget, însă noi suntem optimiști, pentru că știm care este pulsul. La Slănic Moldova sunt zile în care vin peste 7.000 de turiști și vizitatori și trebuie să avem capacitate pe infrastructură, să se vadă grija față de mediu, față de resursele pe care le avem.

 Imagine din adunarea ANSBBR de la Complexul Panoramic (foto: Vasile Cărăguț, primarul stațiunii Geoagiu) și Gheorghe Baciu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu