duminică, 18 octombrie 2020

Bacăul are numai cinci firme în Top 300 Companii 2020

Dedeman, cea mai importantă companie
Județul Bacău figurează în acest an în Top 300 Companii realizat de revista Capital în baza rezultatelor anului 2019 ale firmelor din România cu numai cinci societăți comerciale. Acestea sunt, în ordinea clasamentului, Dedeman, Chimcomplex, Tehnostrade, Aerostar și Agricola. Alte trei companii au unități de producție importante în județ și figurează în top: HS Timber, Delgaz Grid și Societatea Națională a Sării.

Realizatorii topului au luat în calcul cifra de afaceri și evoluția acesteia, profitul și evoluția lui, dar și numărul de salariați al fiecărei firme. Societățile puteau obține maxim 500 de puncte în top, dar prima clasată a ajuns la numai 470.

Compania Dedeman, cu 441 de puncte, s-a plasat pe locul al patrulea, după OMV-Petrom, Dacia Renault și Grup Rompetrol, dar este cea mai mare companie cu capital integral românesc. Profitul net obținut anul trecut a fost de 1,2 miliarde de lei.

Chimcomplex
Apreciată este și compania Chimcomplex, cu unități de producție la Borzești și la Râmnicu Vâlcea, considerată liderul industriei chimice de la noi. Chimcomplex a obținut 398 de puncte și s-a plasat pe locul al 25-lea. Principalul ei acționar, Ștefan Vuza, apare în revista topului și cu un grupaj de declarații despre investițiile mari ale companiei, eficiența energetică (grupul fiind acum al treilea mare consumator de energie din țară), dar și despre plasarea acesteia la nivel regional.

Despre Tehnostrade realizatorii topului spun că a avut „o creștere beton”. Constructoarea de infrastructură de transport a ajuns pe locul al 91-lea în top, cu 332 de puncte, dar este a treia firmă importantă în domeniul construcțiilor, în 2019 cifra ei de afaceri fiind dublată.

Pe locul al 157-lea s-a plasat compania Aerostar, cu 266 de puncte, iar pe locul al 283-lea Grupul Agricola, cu 140 de puncte.

În top, HS Timber, care deține și fabrica HS Bacon Panels din Comănești, este pe locul al 180-lea (243 de puncte), Delgaz Grid – furnizor de energie electrică și gaze naturale și în județul Bacău - este pe locul al 237-lea (186 de puncte), iar Societatea Națională a Sării, care administrează Salina Târgu Ocna, este pe locul al 269-lea (154 de puncte).


„Chimcomplex are o misiune strategică: să construiască o companie chimică regională puternică și integrată. Pentru a răspunde provocărilor pieței globale, am întărit echipele de vânzări, pentru a trece de la «o unitate de producție» la o organizație cu strategie bazată pe piață.”

Ștefan Vuza – declarație în revista „Top 300 Companii”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu