luni, 2 decembrie 2019

Primul Festival culinar de Ziua României la Comănești


Casa de Ajutor Reciproc (CAR) Progresul CFR din Comănești a organizat, în parcul central al orașului de pe Trotuș, prima ediție a „Festivalului culinar de Ziua Națională a României”. Evenimentul a avut loc, firesc, chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională a țării noastre și a fost organizat în parteneriat cu Primăria orașului și cu Grupul de Acțiune Locală „Valea Trotușului”.

Sute de comăneșteni s-au bucurat, duminică după-amiază, de un prânz tradițional pe care l-au luat împreună chiar în centrul orașului. Oamenii
au trecut într-o ordine desăvârșită, asigurată de jandarmi și polițiștii locali, pe la standul CAR Progresul CFR, unde salariații cunoscutei instituții financiare nebancare i-au servit cu fasolea cu ciolan și sarmalele de post cu mămăligă pregătite pentru ei de societatea Miclăuș Conserv.
Festivalul a fost deschis de primarul orașului Comănești, Viorel Miron, și de președintele CAR Progresul CFR, Liviu Mazilu. „Am ajuns la festival – a spus primarul – de la ceremonialul pentru depunerea de coroane de flori la Cimitirul Internațional al Eroilor, unde a avut loc și un ceremonial religios dedicat memoriei eroilor din Primul Război Mondial. Acolo am împărțit, la final,
tuturor drapele ale României, așa cum vom proceda de acum încolo și în anii următori. Le mulțumim sponsorilor primului festival culinar de Ziua României de la Comănești și vă îndemn pe toți să urmăriți în continuare, în perioada care va urma, și alte manifestări pe care le organizăm. Primul eveniment este duminica viitoare, la Centrul de Agrement, cu Filarmonica din Bacău, un spectacol gratuit. Pe 17 decembrie avem Festivalul de colinde tradițional, iar pe 30 decembrie Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și de Anul Nou. În seara de 31 decembrie vom avea, în centrul orașului, și un
foc de artificii, la cumpăna dintre ani, dar pe 6 ianuarie vom participa la slujba religioasă de binecuvântare a agheazmei mari, de Bobotează”.
Și președintele CAR Progresul CFR a apreciat participarea la prânzul tradițional al concitadinilor săi. „A fost un semnal pozitiv pentru a ne încuraja să continuăm și în anii care vin această manifestare” – a spus Liviu Mazilu.
Seara, în parc au fost aprinse luminile în Bradul de Crăciun și a fost inaugurat iluminatul ornamental public de sărbători.
La festivalul culinar, atmosfera de sărbătoare a fost întreținută artistic de interpreți de muzică populară și ușoară din zona Comănești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu