vineri, 8 noiembrie 2019

Manifestările științifice anuale ale Universiotății „George Bacovia”

Manifestările științifice anuale ale Universității „George Bacovia” vor avea loc la Bacău, în perioada 12-15 noiembrie 2019. Peste 200 de personalități ale științei din România vor participa în cadrul programului complex de evenimente, care cuprinde o Conferință internațională, „Economy Transdisciplinarity Cognition – ETC”, o conferință tematică de tradiție, DECRET, două momente de acordare a titlurilor de Doctor Honoris Causa, numeroase mese rotunde pe subiecte de actualitate.

Seria de evenimente va debuta pe 12 noiembrie cu sesiunea de dezbateri „Modalități de lucru interactive în prevenirea consumului de droguri în școală”, realizată în colaborare cu Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău și continuă cu mesele rotunde „Corupția în România este o problemă de nerezolvat? Specificul prevenirii și combaterii corupției în administrația publică din România” și „Universitatea și dezvoltarea mediului antreprenorial”, coordonate de conferențiar Dr. Nelu Niță și lector Dr. Violeta Urban, Universitatea „George Bacovia” din Bacău. Vineri, 15 noiembrie, va avea loc workshop-ul „Universitatea și piața muncii”, moderat de conferențiar Dr. Florin-Mihai Căprioară.

Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa unor personalități naționale

Pe 13 noiembrie vor fi acordate titluri de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Oprea CĂLIN, Academia de Studii Economice din București, și profesorului universitar Aurel-Mihail ȚÎȚU, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Vor participa numeroși membri ai comunității academice a Universității “George Bacovia”, specialiști, practicieni și cercetători.

Conferința Internațională „Economy Transdisciplinarity Cognition – ETC”, Ediția a VII-a

Conferința Internațională „Economy Transdisciplinarity Cognition – ETC” este organizată în colaborare cu Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova și reprezintă un eveniment științific major ce facilitează un dialog relevant în vederea promovării inter și trans-disciplinarității, oferind totodată un cadru academic adecvat explorării științifice proactive și schimbului de idei din aria temelor de interes. Inedită va fi aici și manifestarea Rolul profesionistului și omului de știință în lumea contemporană, o sesiune de dezbateri a absolvenților Școlii doctorale a Academiei de Studii Economice București, îndrumați de Prof. univ. dr. Doctor Honoris Causa Dumitru Marius Paraschivescu. Din lista de invitați fac parte și: Prof. univ. dr. Oprea Călin, Academia de Studii Economice București; Prof. univ. Dr. Eugeniu Țurlea, Academia de Studii Economice București; Prof. univ. Dr. hab. Larisa Șavga, Rector Universitatea Cooperatist – Comercială din Moldova; Academician Valeriu Rudic, Academia de Științe a Moldovei; Academician Aurelian Gulea, Academia de Științe a Moldovei; Academician Ion Toderaș, Academia de Științe a Moldovei; dr. Valeriu Bogdan, Academia de Științe a Moldovei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu