miercuri, 6 noiembrie 2019

Desenul care va face o „Călătorie de Pace” pentru Lions Club Moldova


  • lucrarea va reprezenta organizația din Bacău la faza națională a concursului internațional „Afișe pentru Pace”. Tema concursului este „Călătorie de Pace”

Lucrarea elevului Toma Andrieș
Organizația Lions Club Moldova Bacău a procedat, miercuri, 6 noiembrie, la selecționarea desenului care o va reprezenta în concursul internațional „Afișe pentru Pace 2019-2020” organizat de Lions Clubs International. Desenul a fost ales din 40 de lucrări ale elevilor din clasele V-VII ale Colegiului Național de Artă „George Apostu”, realizate sub coordonarea profesorului Ioan Lăzureanu. Reprezentativ a fost desemnat desenul elevului Toma Andrieș. Tema pentru această ediție a concursului este „A Journey of Peace” (Călătorie de pace).

Lucrările premiante
Alte patru lucrări ale elevilor de la Colegiul „George Apostu” au fost propuse pentru a fi răsplătite cu premii la festivitatea care va fi organizată de Lions Club Moldova săptămâna viitoare. Astfel, premiul al doilea revine elevei Carla Puici, iar premiul al treilea elevei Daria Constantin. Două mențiuni revin elevelor Daria Cezara Andrei și Maria Carucinschi. Toți concurenții vor primi, însă, diplome de participare.
Juriul concursului organizat de Lions Club Moldova a fost compus de profesoarele Ionela Lăzureanu și Luminița Monica Radu și, din partea clubului Lions președintele în exercițiu Ovidiu Marchiș. Coordonatorul acțiunii este decanul de vârstă al clubului, economistul Ioan Mocanu.
Desenul reprezentativ va participa la faza națională a concursului „Afișe pentru Pace”, organizată de Districtul 124 România al Lions Clubs International, pe 16 noiembrie, la Convenția Națională de Toamnă de la Constanța .
Conform regulamentului, la acest concurs participă copiii care au vârsta de 11-13 ani la data de 15 noiembrie 2019 (născuți în perioada 16 noiembrie 2005 - 15 noiembrie 2008).
desenele trimise la concurs pot apărea în vederi, ilustrate, calendare, logo-uri, în expuneri despre lionism sau pot fi licitate pentru strângerea de fonduri umanitare.
Faza internațională a concursului, la care participă numai câte un desen din fiecare țară, va avea loc la Oak Brook, în USA. Marele Premiu International va fi anunțat în jurul datei de 1 februarie, iar câștigătorul va primi 5.000 de dolari USA și va putea fi însoțit, la înmânarea premiului de doi membri ai familiei și de președintele clubului sponsor. Însă primele 23 de desene cotate ca cele mai bune vor primi câte 500 de dolari și o diplomă.
Anul trecut, marele premiu al fazei naționale a ajuns în Bacău, tot la Lions Club Moldova, pentru desenul elevei Maria Popovici, de la Colegiul „George Apostu”.
 
Ovidiu Marchiș și Ioan Mocanu, cu desenul reprezentativ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu